Γρίφος η επόμενη ημέρα για τον Στέφανο Κασσελάκη

Η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και όλοι καλούνται να πιάσουν το νήμα από την αρχή.

Τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης που μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε σε ένα κορυφαίο αξίωμα, προσπερνώντας κάθε ενδιάμεσο σκαλοπάτι.

Όσο και οι ηττημένοι, που βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία ούτε που φαντάζονταν μερικές εβδομάδες πριν και πλέον πολλοί δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα σ’ αυτήν.

H απογοήτευση είναι το κυρίαρχο συναίσθημα αυτή τη στιγμή σε μεγάλο κομμάτι της βάσης και του στελεχιακού δυναμικού που συσπειρώθηκε γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ήδη καταγράφηκε μια πρώτη αποχώρηση από το κόμμα και συγκεκριμένα από τον Γιάννη Τσακνάκη, πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας.

Είχε προηγηθεί, μετά τις εκλογές του Μαϊου, η αποχώρησή του από τη Νομαρχιακή. Διεμήνυσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει καμία σχέση με τη ριζοσπαστική Αριστερά» και πως ο ίδιος ως αριστερός δεν μένει στο κόμμα «ούτε μια ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο». Κάτι που πιθανότατα εκφράζει πολλούς στη βάση – ήδη διάφοροι στα σόσιαλ μήντια δεν θέλουν να ακούν για «ενότητα», καθώς τη θεωρούν εκβιασμένη ή αδύνατη και ζητούν «συντεταγμένη διάσπαση».

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετά την συνάντηση που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή, έστειλε μήνυμα κατά της διάσπασης λέγοντας ότι «δεν ωφελεί κανένα». Μήνυμα που δείχνει να στρέφεται καταρχάς προς την πλευρά της Ομπρέλας και των 53, που θεωρείται ότι βρίσκονται πιο κοντά σε τέτοιες σκέψεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ