Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν ξέρουν τι τους γίνεται οι Βρετανοί…

Είναι ένα θέμα το οποίο, κακά τα ψέματα, έχει… κουράσει. Ανακυκλώνεται ξανά και ξανά, σε σημείο που, πια, να μην ξέρει κανείς πότε λέει κάποια από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές αλήθεια και πότε ψέματα.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στην υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα, που βρίσκονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και κάθε… τρεις και λίγο ανοίγει η υπόθεση της επιστροφής τους στην Ελλάδα, χωρίς ποτέ να γίνεται κάτι.

Εσχάτως άνοιξε εκ νέου η συζήτηση περί επιστροφής τους, με τη χώρα μας να είναι συγκρατημένα αισιόδοξη για ευτυχές φινάλε στην υπόθεση, παρά τα κατά καιρούς απίθανα «θέλω» των Βρετανών.

Πάνω, όμως, που τα πράγματα έδειχναν να έχουν μπει σε μια σειρά και ότι, με την σύμφωνη γνώμη των Άγγλων, θα ξεκινήσουν οι (σοβαρές) συζητήσεις περί επαναπατρισμού τους, αίφνης έχουμε ακόμα μία κυβίστηση.

Γιατί το λέμε αυτό;

Πολύ απλά γιατί η Βρετανίδα υπουργός πολιτισμού δηλώνει τώρα πως τα γλυπτά ανήκουν εκεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γυρίσουν στην Ελλάδα!

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μισέλ Ντόνελαν, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το μπαράζ δημοσιευμάτων του βρετανικού τύπου που κάνουν λόγο για μια σχεδόν έτοιμη συμφωνία, και πρόσθεσε με νόημα: «Η αποστολή των Γλυπτών στην Ελλάδα θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και επομένως θα ακολουθούσαμε έναν επικίνδυνο δρόμο καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτούσε συζητήσεις σχετικά με όλα τα εκθέματα του μουσείου».

Μάλιστα…

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ