Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Στο πλαίσιο των τελευταίων εσωκομματικών ανησυχιών και της επικρατούσας αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει την Πέμπτη για να συζητήσει τα επερχόμενα βήματα του κόμματος. Η συνεδρίαση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το κόμμα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις εσωτερικών προκλήσεων και ανάγκης για ανανεωμένη πολιτική στρατηγική.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει την προετοιμασία για το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, προγραμματισμένο για τις 23-25 Φεβρουαρίου, με έμφαση στον ορισμό του εκλογικού μέτρου για την ανάδειξη αντιπροσώπων. Ωστόσο, αναμένεται ότι η συζήτηση θα επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα, όπως η ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης του κόμματος και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομικών, τόνισε την ανάγκη για “οργανωμένη εξωστρέφεια” και πιο συστηματική ασχολία με τα προβλήματα του κόσμου. Επισημαίνει επίσης την ανάγκη για αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των στελεχών του κόμματος και την ιεράρχηση των πολιτικών μετώπων.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης έχει προαναγγείλει την παρουσίαση 29 think tanks, ενώ η καμπάνια κατά της ακρίβειας είναι ένα από τα κύρια θέματα στην ατζέντα. Ωστόσο, υπάρχουν επιφυλάξεις σχετικά με τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητα αυτών των πρωτοβουλιών.

Σημαντικό είναι επίσης το ζήτημα της αποτελεσματικότητας του κόμματος σε θέματα όπως οι αγροτικές κινητοποιήσεις και οι φοιτητικές διαμαρτυρίες, όπου υπάρχει γκρίνια για την ανεπαρκή ανταπόκριση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε οκτώ προτάσεις για τους αγρότες, περιλαμβάνοντας την κατάργηση Ειδικού Φόρου στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο, τη μείωση ΦΠΑ στο 6%, το πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, την επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων, καθώς και την επανασχεδίαση της ΚΑΠ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ