Γιώργος Κύρτσος: «Αν συνεχίσει ο Μητσοτάκης στην ίδια γραμμή η ΝΔ θα ηττηθεί στις εκλογές»

«Χαρακτηρίζεται από την αλαζονεία της εξουσίας», λέει για τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Κύρτσος και προσθέτει: «Για το τί θα κάνω μετά τον Ιούλιο του 2024 οπότε λήγει η θητεία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να απευθυνθούμε σε μελλοντολόγους» – Η σκληρή απάντησή του στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν υπάρχουν συμβόλαια με την επιτυχία στην πολιτική. Αν συνεχίσει ο Μητσοτάκης στην ίδια γραμμή η ΝΔ θα ηττηθεί στις εκλογές», τονίζει ο Γιώργος Κύρτσος σε συνέντευξή του στο iEidiseis και στον Βασίλη Σκουρή μια ημέρα μετά τη διαγραφή του.

Για τον πρωθυπουργό, μάλιστα, δηλώνει πως «χαρακτηρίζεται επίσης από την αλαζονεία της εξουσίας» και πως είναι αυτός κάνει την «πραγματική δυσφήμιση της χώρας».

Στην δε ερώτηση για το τι θα κάνει μετά τη διαγραφή του, απαντά, προϊδεάζοντας για εξελίξεις μετά τις εθνικές εκλογές: «Θα κάνω ακριβώς αυτό που έκανα πριν τη διαγραφή μου, κριτική στην κυβέρνηση στα μεγάλα θέματα στα οποία επιμένω όπως πανδημία, οικονομία, ενεργειακό, Novartis. Νομίζω ότι για το τί θα κάνω μετά τον Ιούλιο του 2024 οπότε λήγει η θητεία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να απευθυνθούμε σε μελλοντολόγους. Ο πολιτικός χρόνος που μας χωρίζει από το 2024 είναι άφθονος και πυκνός σε εξελίξεις και ανατροπές. Την υγεία μας να έχουμε, με βάση και την αδυναμία της κυβέρνησης να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και τα υπόλοιπα θα έρθουν ή δεν θα έρθουν μετά».

Ο Γιώργος Κύρτσος, μάλιστα, δίνει και σκληρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη,, που ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ γιατί τον στήριξε προεκλογικά: «Νομίζω ότι πρέπει να ζητήσει πρώτα συγγνώμη από τους καταναλωτές για τις οικονομικές ανοησίες με τις οποίες τους βομβαρδίζει και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει – κυρίως μη προνομιούχοι και φτωχοί – με ευθύνη και της κυβέρνησης».

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο πραγματικός λόγος της διαγραφής σας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κ. Κύρτσο;

Δεν έχει σοβαρή απάντηση στα επιχειρήματα που προβάλλω για πανδημία, οικονομία, ενεργειακό, σκάνδαλο Novartis. Χαρακτηρίζεται επίσης από την αλαζονεία της εξουσίας.

Γιατί ενοχλούν τόσο αυτά που λέτε για τη Δικαιοσύνη; Όντως δυσφημείτε τη χώρα; Και ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα;

Νομίζω ότι την πραγματική δυσφήμιση την κάνει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Απέφυγε να στραφεί κατά της Novartisμέσω του ελληνικού Δημοσίου και να διεκδικήσει αποζημιώσεις. Έχουμε φτάσει σε τέτοια κατάπτωση ώστε η Novartis πληρώνει πρόστιμα στις αμερικανικές Αρχές για όσα έκανε στην Ελλάδα και κυβέρνηση και Δημόσιο αδιαφορούν.

Επίσης οι διώξεις δημοσιογράφων με την κατηγορία της «συμμορίας» και δικαστικής λειτουργού είναι εντελώς εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Ο Όρμπαν τον οποίο επικαλούνται πολλοί για αμφισβήτηση του κράτους Δικαίου δεν έχει κάνει τέτοιες ακρότητες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητάει συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ γιατί σας στήριξε προεκλογικά…

Νομίζω ότι πρέπει να ζητήσει πρώτα συγγνώμη από τους καταναλωτές για τις οικονομικές ανοησίες με τις οποίες τους βομβαρδίζει και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει – κυρίως μη προνομιούχοι και φτωχοί – με ευθύνη και της κυβέρνησης.

Όσο για την προεκλογική του υποστήριξη ήταν τόσο ουσιαστική που εγώ δεν την κατάλαβα.

Θα πάτε τελικά στην Ελληνική Λύση του Βελόπουλου; Εσείς το διαψεύδετε, αλλά κάποια μέσα επιμένουν…

Δεν νομίζω ότι επιμένουν τα μέσα, επιμένει για τους δικούς του λόγους το Μαξίμου. Εδώ και μήνες προσπαθούν αντί να απαντήσουν στα επιχειρήματα που προβάλλω να με απαξιώσουν πολιτικά. Τον χορό των κατευθυνόμενων παραπολιτικών που με έστελναν στον Βελόπουλο άνοιξε η Καθημερινή. Κρίμα για το Μαξίμου, κρίμα και για τη δημοσιογραφία.

Τι θα κάνει λοιπόν τώρα ο Γιώργος Κύρτσος; Και μετά τη θητεία του θα ιδιωτεύσει;

Θα κάνω ακριβώς αυτό που έκανα πριν τη διαγραφή μου, κριτική στην κυβέρνηση στα μεγάλα θέματα στα οποία επιμένω όπως πανδημία, οικονομία, ενεργειακό, Novartis.

Νομίζω ότι για το τί θα κάνω μετά τον Ιούλιο του 2024 οπότε λήγει η θητεία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να απευθυνθούμε σε μελλοντολόγους. Ο πολιτικός χρόνος που μας χωρίζει από το 2024 είναι άφθονος και πυκνός σε εξελίξεις και ανατροπές.

Την υγεία μας να έχουμε, με βάση και την αδυναμία της κυβέρνησης να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και τα υπόλοιπα θα έρθουν ή δεν θα έρθουν μετά.

Τώρα, πιο ελευθερωμένος μετά τη διαγραφή σας, πιστεύετε ότι η κυβέρνηση έχει σίγουρες τις εκλογές;

Δεν υπάρχουν συμβόλαια με την επιτυχία στην πολιτική. Αν συνεχίσει ο Μητσοτάκης στην ίδια γραμμή η ΝΔ θα ηττηθεί στις εκλογές. Εάν υιοθετήσουν ορισμένες από τις συμβουλές μου και κινηθούν ανάλογα θα αυξηθούν οι πιθανότητες πολιτικής και δημοσκοπικής ανάκαμψης της ΝΔ.

Θεωρώ πάντως τη διαγραφή μου με απόφαση πρωθυπουργού δείγμα πολιτικής αδυναμίας και αμηχανίας του τελευταίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποια λάθη κάνει ως πρωθυπουργός;

Τα βασικά λάθη που διακρίνω είναι τα εξής:

Πρώτον έχει δημιουργήσει μία υπερεξουσία στο Μαξίμου που είναι αποκομμένη από την κοινωνία και «πνίγει» την κυβέρνηση.

Δεύτερον, έχει φτιάξει μια κυβέρνηση σιδηρόδρομο, γύρω στα 60 άτομα με τους περισσότερους υπουργούς να μετράνε λίγο ή καθόλου.

Τρίτον, ενώ η οικονομική πολιτική ήταν το ισχυρό του χαρτί όταν εξελέγη κατάφερε να κάνει σοβαρά λάθη με αποτέλεσμα να περνάει ο κόσμος δύσκολα και να αυξάνονται οι πιθανότητες για νέα ελληνική κρίση.

Τέταρτον, ενώ είχε υποσχεθεί διαφάνεια και κάθαρση έχει γεμίσει την εξουσία με έμπιστους αμφίβολης ποιότητας και προθέσεων και «κουκουλώνει» το σκάνδαλο Novartis.

Πέμπτον, ενώ είναι εκπαιδευμένος για τεχνοκράτης δεν έχει εκπαιδευτεί και από ό,τι φαίνεται ούτε έχει διάθεση να αναλύει τα μηνύματα της κοινωνίας και να τα αξιοποιεί.

Έκτον και κυριότερο είναι αλαζόνας, έχει υπερβολικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και έχει την τάση να μεταβιβάζει τις ευθύνες του σε άλλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι διασύρει την Ελλάδα στην ΕΕ με τις επιλογές του στο σκάνδαλο Novartis και είχε το θράσος να με διαγράψει αποδίδοντας σε εμένα τον διασυρμό που ο ίδιος προκαλεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ