Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν υφίσταται σχέδιο υποδοχής Παλαιστίνιων

Δεν υφίσταται σχέδιο υποδοχής Παλαιστίνιων. Διέψευσε κατηγορηματικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης ότι θα «φιλοξενηθούν» στη χώρα Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, υπογραμμίζοντας από το βήμα της Βουλής πως «δεν υφίσταται σχέδιο ή σκέψη η Ελλάδα να δεχθεί Παλαιστίνιους από οποιαδήποτε μορφή εκδίωξης».

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ακόμη πως «δεν υφίσταται καμία περίπτωση εποικισμού ή αλλοίωσης».

Σε ότι αφορά τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου, υποστήριξε πως πρόκειται για ένα πείραμα μεγάλης τεχνικής δυσκολίας, καθώς δεν υπάρχει ασφαλής λιμένας στη Γάζα γι’ αυτό και η κυβέρνηση -συμπλήρωσε- αναζητά εναλλακτικές οδούς.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις και επαφές, σήμερα το απόγευμα συνεδριάζουν -μέσω τηλεδιάσκεψης- εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ το απόγευμα, ελπίζοντας σε άμεση ανθρωπιστική παύση, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καταπίεσης των αμάχων.

«Μια ανθρωπιστική παύση θεωρώ πως θα δημιουργήσει τέτοια δυναμική ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες», εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για προϊούσα κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...