Για τον Ολυμπιακό είχε ακουστεί, ο ΠΑΟΚ ενεργοποίησε τελικά τη βόμβα και αλλάζει τις ισορροπίες

Για τον Ολυμπιακό είχε ακουστεί ο Κιρίλ Ντεσπότοφ, ο ΠΑΟΚ τελικά ενεργοποίησε τη “βόμβα” με τον Βούλγαρο διεθνή εξτρέμ!

Ο Δικέφαλος του Βορρά φύλαγε τα καλύτερα για το τέλος, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη τον κορυφαίο Βούλγαρο παίκτη της τελευταίας πενταετίας. Έναν μεσοεπιθετικό που μπορεί να αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα και σίγουρα δημιουργεί νέα δεδομένα στη μάχη του τίτλου.

Πολλοί θεωρούσαν ότι και φέτος η κούρσα θα αφορά κυρίως τα κλαμπ του λεκανοπεδίου, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Κάποιοι μάλιστα βιάστηκαν να πουν πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει… παρατημένη την ομάδα και πως ο ΠΑΟΚ θα αρκεστεί για δεύτερη διαδοχική σεζόν με την τέταρτη θέση.

Τα πεπραγμένα πάντως των τελευταίων ημερών δείχνουν το εντελώς αντίθετο. Μετά τις πρώτες προσθήκες με τους Τροοστ-Εκόνγκ, Σαμάτα, Μπάμπα και Οζντόεφ, ο ΠΑΟΚ έκανε εντυπωσιακή ρελάνς στο φινάλε των μεταγραφών αποκτώντας κατά σειρά τους Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο και Ντεσπότοφ.

Η μεταγραφή του πρώην άσου της Λουντογκόρετς θα κοστίσει πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ στον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ το συμβόλαιο του παίκτη είναι δεδομένο πως θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Άλλωστε, μιλάμε για έναν εξτρέμ που είχε πέρυσι σε όλες τις διοργανώσεις 19 γκολ και 22 ασίστ!

Ο Ντεσπότοφ σε 128 παιχνίδια με τη Λουντογκόρετς έγραψε σπουδαία νούμερα (39 γκολ, 55 ασίστ) και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Βουλγαρίας. Επίσης, αναδείχθηκε τρεις φορές κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στο γειτονικό πρωτάθλημα και φυσικά είναι ο ηγέτης της εθνικής του ομάδας, έχοντας 39 συμμετοχές και 10 γκολ.

Με τον Ντεσπότοφ να έρχεται ουσιαστικά στη θέση του Νάρεϊ, ο ΠΑΟΚ όχι απλά αναβαθμίζει τη μεσοεπιθετική του γραμμή, αλλά την εκτοξεύει. Ο Βούλγαρος άσος εκτός από εμπορικό όνομα, πλούσιο βιογραφικό και εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία, κουβαλάει πάνω απ’ όλα και τη στόφα του ηγέτη.

Μαζί λοιπόν με το next best thing του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Κωνσταντέλλια, τον Ζίβκοβιτς, που έχει ξεκινήσει φέτος εντυπωσιακά τη σεζόν, τον πολύπειρο Τάισον και τον “στρατιώτη” Μουργκ, ο ΠΑΟΚ πλέον έχει μία σούπερ πεντάδα στη μεσοεπιθετική του γραμμή κι αν τα βάλουμε κάτω δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους άμεσους ανταγωνιστές του.

Η μεταγραφή του Ντεσπότοφ, αλλά και το εξαιρετικό μπάσιμο του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν, με τρεις ευρωπαϊκές προκρίσεις και 2/2 νίκες στη Σούπερ Λιγκ, είχε ασφαλώς αντίκτυπο και στις αποδόσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την προηγούμενη Κυριακή ο ΠΑΟΚ προσφέρονταν στο 12,00 για να αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας το 2024 και τώρα έχει υποχωρήσει στο 9,00! Μέσα σε μία εβδομάδα δηλαδή σημειώθηκε πτώση 25%!

Φυσικά, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου παραμένει τέταρτο φαβορί, πίσω από ΑΕΚ (2,35), Ολυμπιακό (3,35) και Παναθηναϊκό (3,75), ωστόσο δίνει την αίσθηση ότι είναι η ομάδα που έρχεται, δεδομένου ότι έχει παίκτες στον κορμό του, βγαλμένους από τα σπλάχνα του (Κουλιεράκης, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Τζήμας, Μιχαηλίδης, Λύρατζης) και έναν προπονητή στην άκρη του πάγκου, που έχει αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ