Για κακουργήματα θα διωχθούν οι συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι συλληφθέντες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κόστισαν τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος δέχθηκε θανάσιμο τραύμα από μαχαίρι στο μπράτσο (βρήκε αρτηρία και οδήγησε σε ακατάσχετη αιμορραγία).

Συνολικά 104 είναι οι συλληφθέντες βάσει της ανακοίνωσης της αστυνομίας. Από τους 100 που οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, οι 94 είναι Κροάτες και οι έξι Έλληνες. Οι υπόλοιποι είναι Σλοβένος, Γερμανός, Αυστριακός και Αλβανός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα δικαστήρια φώναζε: «Δολοφόνοι», «φασίστες», αλλά και: «φάγανε τον φίλο μου», ενώ ακούστηκα και αρκετές φωνές διαμαρτυρίας με αποδοκιμασίες.

Από νωρίς το πρωί, δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων στο πλάι του κτιρίου 16, όπου βρίσκεται η Εισαγγελία ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τρεις μεγάλες κλούβες και ένα βαν, συνοδεία αυτοκινήτων μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών.

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και αναμένεται η άσκηση ποινικής δίωξης που -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Εν αναμονή των ιστολογικών και άλλων εξετάσεων, είναι πιθανό ότι στην αρχική δίωξη δεν θα περιλαμβάνεται η κατηγορία της ανθρωποκτονίας για τη δολοφονία του 29χρονου, αλλά θα γίνει συμπληρωματική δίωξη μόλις ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης, ή οι δράστες.

Η βασικότερη κατηγορία αναμένεται να είναι αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, όπως ανέφερε η ΕΡΤ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ