Γιατί Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου δύσκολα θα συνεργαστούν – Πολιτικό και… ψυχικό χάσμα

Γιατί Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου δύσκολα θα συνεργαστούν. Οι συνθήκες και τα δεδομένα μεταξύ Ομπρέλας και ομάδας Αχτσιόγλου (6+6) δεν είναι και τα πιο ιδανικά για ένα νέο, κοινό ξεκίνημα.

Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου δεν έχουν τόσο καλές σχέσεις, ώστε να βρουν αμέσως πεδίο συνεννόησης. Δεν υπάρχει καν εμπιστοσύνη. Ειδικά από τότε που η Έφη Αχτσιόγλου δέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει την ευθύνη του τομέα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, διαδεχόμενη τον κ. Τσακαλώτο, οι σχέσεις διερράγησαν. Στη συνέχεια φάνηκε αυτό το χάσμα στη μάχη ηγεσίας.

Παρότι η Αχτσιόγλου είχε σαφές προβάδισμα και ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί μέχρι την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη, η Ομπρέλα προτίμησε να προτάξει την υποψηφιότητα Τσακαλώτου, αντί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προοπτική νίκης της, έναντι άλλων υποψηφίων.

Ο συσχετισμός που βγήκε από τις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ επιβαρύνει επιπλέον τις σχέσεις των δύο πλευρών. Η κυρία Αχτσιόγλου έλαβε περίπου 35% (στον α’ γύρο) και ο κ. Τσακαλώτος 8%.

Γι’ αυτό και κυκλοφορούν σενάρια για την ανάδειξη ενός τρίτου προσώπου στη θέση του επικεφαλής, για άλλο στέλεχος, ακόμα και εκτός μάχιμης πολιτικής αυτή την ώρα

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ