Γιατί ο Μητσοτάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρες κάλπες-Στόχος του Μαξίμου ο Τσίπρας, αλλά και ο Ανδρουλάκης

Γιατί ο πρωθυπουργός αφήνει ακόμα και στα λόγια ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρες κάλπες-Στόχος του Μαξίμου ο Τσίπρας, αλλά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

Και από τα πιο επίσημα χείλη, τα χείλη του πρωθυπουργού, πληροφορηθήκαμε το Σάββατο το πρωί πως απορρίφτηκαν οι εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου και η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες με τη απλή αναλογική και εν συνεχεία, στις επόμενες κάλπες, με τον εκλογικό νόμο Μητσοτάκη-Βελόπουλου.

Η απόφαση αυτή μας προϊδεάζει για μια ακόμα πιο ακραία πόλωση από πλευράς του μεγάρου Μαξίμου, καθώς η φθορά του κυβερνώντος κόμματος, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, συνεχίζεται, κυρίως λόγω της ακρίβειας-και όχι μόνο. Η φθορά αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα η ακραία πόλωση να επιλέγεται ως ένα όπλο για τη συγκράτηση των διαρροών.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ενταθούν οι επιθέσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια εμφανή προσπάθεια να του περιορίσει τα πιθανά κέρδη από το προσεχές Συνέδριό του. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το χρονοδιάγραμμα της επανόδου της δικαστικής διερεύνησης των υποθέσεων Παππά και Παπαγγελόπουλου και η διασύνδεσή τους με τον εκλογικό χρόνο.

Ταυτόχρονα, όμως, στο στόχαστρο του μεγάρου Μαξίμου είναι πλέον και ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφενός φέρεται να έχει πειστεί πως ο νέος αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη δεν πρόκειται να δεχθεί να συγκυβερνήσει μαζί του, ενώ παράλληλα επαναπατρίζει ψήφους από τη Νέα δημοκρατία-και, μάλιστα, περισσότερους απότι κερδίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Μόνο με την πόλωση-την οποία βεβαίως θα αποδίδει, όπως κάνει εδώ και καιρό, στους …άλλους- εκτιμά πως μπορεί να συγκρατήσει ψηφοφόρους στις πρώτες κάλπες και (εφόσον δεν σχηματιστεί κυβέρνηση από αυτές) να κερδίσει υψηλό ποσοστό στις δεύτερες, με στόχο του την αυτοδυναμία. Αυτοδυναμία που ακόμα και αν πετύχει θα είναι ισχνή-οι εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου, άλλωστε, αποτελούν παραδοχή ότι η αυτοδυναμία ενδεχομένως είναι όνειρο θερινής νυκτός) για τον Κ. Μητσοτάκη.

Τα …ψιλά γράμματα για τις κάλπες!


Ενδιαφέρον εμφανίζει ότι ο πρωθυπουργός είπε μεν στη συνέντευξή του στο Γιώργο Αυτιά πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, το 2023, καλό είναι να δούμε και τα …ψιλά γράμματα.

«Εφόσον πιστεύω ότι τα πράγματα στη χώρα θα πάνε καλύτερα κι όχι χειρότερα, έχω κάθε λόγο να θέλω να κάνω τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αν, δηλαδή, τα πράγματα δεν πάνε καλά;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ