Γιατί οι ολιγάρχες φοβούνται και δεν θέλουν τον πανίσχυρο Μητσοτάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Οι τελευταίας εκλογικές αναμετρήσεις με τα σοκαριστικά αποτελέσματα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσαν την απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θεωρητικά, τα πανίσχυρα ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα θα έπρεπε να χαίρονται και να τρίβουν τα χέρια τους. Εξάλλου η ντόπια διαπλοκή, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεφοπλιστές και φυσικά οι καναλάρχες έχουν μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στην εκλογή του Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία και στην απόλυτη κυριαρχία του.

Όμως, δεν συμβαίνει αυτό.

Τις δεξί χέρι ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας μου εξηγούσε ότι τον ανεξέλεγκτο Μητσοτάκη δεν τον θέλει κανένας.

“Τον θέλουμε πρωθυπουργό, αλλά όχι με τρόπο που να μην μπορούμε να τον ελέγξουμε, έστω παρουσιάζοντάς του ως φόβητρο μια ισχυρή αντιπολίτευση που μπορεί αύριο να γίνει κυβέρνηση”.

Και έχουν δίκιο. Ο Μητσοτάκης θα τους κάνει τα χατίρια, επειδή για τους δικούς του λόγους θα τους τα έκανε. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, οι ολιγάρχες έχουν χάσει σημαντικό μέρος της ισχύος τους. Ο Μητσοτάκης, προς το παρόν δεν τους φοβάται. Είναι αδύνατον να ενδώσει σε οποιαδήποτε πίεση.

Έτσι η ανησυχία τους είναι να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις στο χώρο της αντιπολίτευσης, με τρόπο που θα ενισχυθεί κάποιο κόμμα ώστε να αρχίσει να νιώθει ο Μητσοτάκης κάποια πίεση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ