Γιατί η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη τρομοκρατεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης ελπίζουν η Αχτσιόγλου να οδηγήσει σε διάσπαση

Η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη προδιαγράφεται βέβαιη εκτός συγκλονιστικής ανατροπής και θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ανησυχούν ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Σύμφωνα με το pronews.gr προσπαθούν να μετρήσουν την δυναμική του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Νέα Δημοκρατία ανησυχεί καθώς εάν τελικά βγει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα «αναστήσει» το αντιμητσοτακικό μέτωπο και με την δυναμική την οποία παρουσιάζει φαντάζει ως ένας πολύ δυνατός αντίπαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ, επίσης, ανησυχεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη θα πάρει χώρο από την Κεντροαριστερά επειδή το μεγάλο ατού του είναι η επικοινωνία και η προσέλκυση ψηφοφόρων και μάλιστα από όλους τους χώρους.

Και οι δύο, ωστόσο, προσδοκούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή θα βρεθεί στο δρόμο της διάσπασης.

Βέβαια, δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί, και αν συμβεί σημασία έχει σε ποιο βαθμό θα γίνει αυτό.

Το σίγουρο είναι πως η διάσπαση αποτελεί επιθυμία κυρίως της Ν.Δ. η οποία θα ήθελε αυτή να συμβεί σε περίπου ισομερή «κομμάτια».

Η εμπειρία όμως έχει δείξει πως η προοπτική μίας μελλοντικής διακυβέρνησης αποτελεί «κολλα» ακόμα και για τους πιο αντίθετους πολιτικούς σχηματισμούς.

Εάν στον ΣΥΡΙΖΑ νιώσουν πως ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, μπορεί να τους οδηγήσει στην εξουσία θα παραβλέψουν πολλές από τις υπαρκτές και ανύπαρκτες ιδεολογικές τους διαφορές.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει κι αυτό μία διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας έτσι ότι θα χάσει έναν ικανό αριθμό βουλευτών.

Ελπίζει μάλιστα σε μία επιστροφή πασοκογενών στελεχών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κύριος φόβος της Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι θα αντιστραφεί η διαδικασία επέκτασης των εκλογικών της ποσοστών και ότι αυτά θα συρρικνωθούν εκ νέου.

Πολλοί μέσα στο κόμμα φοβούνται μήπως η δυναμική του Στέφανου Κασσελάκη, οδήγηση ουσιαστικά σε απορρόφηση του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί ο Σ.Κασσελάκης ακριβώς αυτό επιδιώκει με την υποψηφιότητά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το «ΠΑΣΟΚ» της δεκαετίας του ’80 και να επαναφέρει όλους τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς που έχουν μεταφερθεί στη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ