Γεραπετρίτης: Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε το τρέχον θετικό κλίμα με την Τουρκία

Η Αθήνα είναι έτοιμη να αξιοποιήσει το τρέχον θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την Άγκυρα, ήταν το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι για την ελληνική κυβέρνηση συνιστά μείζονα προτεραιότητα η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού.

«Η εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού ζητήματος παραμένει κορυφαία εθνική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του με την Κύπριο ομόλογό του Κωσταντίνο Κόμπο. «Μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, εντός του πλαισίου που ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών», προσέθεσε.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως «είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε το τρέχον θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και να διαμορφώσουμε συνθήκες για διάλογο βασισμένο στο δίκαιο της θάλασσας, με στόχο τη διευθέτηση της διμερούς διαφοράς περί οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ».

«Μένει να διαπιστώσουμε αν και η Τουρκία επιθυμεί ειλικρινά να χαράξουμε ένα μονοπάτι επαναπροσέγγισης χωρίς τούτο να σημαίνει ότι η Ελλάδα θα κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές της και στις εθνικές της προτεραιότητες. Μείζονα προτεραιότητα συνιστά η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού», σημείωσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ