«Γαλάζιος» προβληματισμός για την κυβέρνηση – Δυσφορία από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά τη λήξη του συνεδρίου της ΝΔ «γαλάζιοι παράγοντες» ήταν, το λιγότερο, προβληματισμένοι από το γεγονός ότι η δυσφορία που υπάρχει στην κοινωνία για την κυβέρνηση είναι αδύνατο να ανατραπεί δεδομένου ότι ούτε τα θέματα της επικαιρότητας δεν βοηθούν για την αλλαγή της ατζέντας.

Τα μηνύματα που λαμβάνουν τα στελέχη και οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας από παντού, λένε ότι ένα κομμάτι δυσαρεστημένων δεξιών ψηφοφόρων θα επιλέξει να απέχει, στέλνοντας με έμμεσο τρόπο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η περίοδος χάριτος τελείωσε ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει να το κάνουν πιο συγκεκριμένο δίνοντας την ψήφο τους στα πιο μικρά δεξιά κόμματα.

Τελευταίο περιστατικό ήταν η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, που επιδείνωσε το κλίμα ανασφάλειας που υπάρχει στην κοινωνία παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε επενδύσει ιδιαίτερα σε αυτό τον τομέα.

Άνθρωποι κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανησυχούν για τις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση καθώς θεωρούν ότι ούτε στην οικονομία δεν τα έχει πάει καλά αλλά ούτε σε επιμέρους θέματα, κυρίως τα Τέμπη να έχει κάνει σωστή διαχείριση.

Επιλέον το επιχείρημα ότι η ακρίβεια είναι ένα εισαγόμενο φαινόμενο το οποίο υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, δεν πείθει πλέον κανένα, ενώ την ίδια ώρα η ιστορία των Τεμπών αποδεικνύεται η Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης.

Το γεγονός ότι οι συγγενείς των θυμάτων φωνάζουν για απόδοση της δικαιοσύνης, ρίχνοντας καθημερινά ευθύνες στη ΝΔ με τη λογική ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει την αλήθεια κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ ότι «δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα έγινε παράδεισος. Πρώτος ανέλαβα την ευθύνη των πράξεών μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διεξαχθεί μια προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας», συνέχισε, τονίζοντας πως «έχουμε χρέος όλοι να γυρίσουμε την πλάτη στον διχασμό».

Την ίδια ώρα από τα κυβερνητικά στελέχη δεν περνάει απαρατήρητη η έντονη δραστηριοποίηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκης και η αποδοχή του από τους πολίτες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ