«Βόμβες» Ερντογάν για την απόφαση των ΗΠΑ για τα F-16

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πρόσφατα ότι η Τουρκία βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης του αμερικανικού Κογκρέσου σχετικά με την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16. Αυτή η δήλωση έρχεται σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή για τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και τις στρατιωτικές ανάγκες της Τουρκίας.

Μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι υπήρξε σχετική υπόσχεση από την πλευρά των ΗΠΑ για την εξέλιξη της αγοράς των F-16. Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος υπέγραψε πρόσφατα την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ένα βήμα που χαρακτηρίζεται ως θετικό τόσο από τον Καναδά όσο και από τη Σουηδία.

Ο Ερντογάν, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της απόφασης του αμερικανικού Κογκρέσου, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα καθορίσει την επόμενη φάση για την αποστολή των F-16 στην Τουρκία. Τονίζεται επίσης η σημασία της διαδικασίας επισκευής και συντήρησης των μαχητικών.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την προσδοκία του για μια θετική κατάληξη, και υπογράμμισε τη στενή παρακολούθηση του θέματος από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...