«Βόμβες» για την τήρηση του «Γενικού Κανονισμού Κίνησης» στην εξεταστική για τα Τέμπη

Για την τήρηση του Γενικού Κανονισμού Κίνησης μίλησε στην κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη ο Χρόνης Ακριτίδης, μη εκτελεστικός πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Ιούλιο του 2020.

«Οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σύστημα που παρέχει πρόσθετες εγγυήσεις ασφαλείας, είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται για να εξαλείψει ή να ελαχιστοποιήσει το ανθρώπινο λάθος», επισήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα συστήματα ασφαλείας, είπε ότι είτε αυτά υπάρχουν, είτε δεν υπάρχουν «πρέπει να εφαρμόζεται με ευλάβεια ο Γενικός Κανονισμός Κίνησης».

Όσον αφορά στη σύμβαση «717» για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση ο μάρτυρας κατέθεσε πως «ορθώς συνεχίστηκε η διαδικασία της σύμβασης, γιατί τυχόν διάλυσή της θα ήταν ό,τι χειρότερο καθώς δεν θα υπήρχε το έργο και θα υπήρχε τεράστια οικονομική επιβάρυνση».

Να καταθέσει τις συμβάσεις που ενδεχομένως είχε συνάψει η εταιρεία του (ΝΑΜΑ ΑΕ) με το δημόσιο πριν ή και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ζήτησε η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί να καταθέσει και ο νυν διευθυντής έργων της ΕΡΓΟΣΕ Δημήτρης Τσοτσορός.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ