«Βόμβες» από μηχανοδηγό για την ανύπαρκτη τηλεδιοίκηση – Ποιόν πρώην υπουργό χαρακτηρίζει «χυδαίο ψεύτη»

«Χυδαίο ψεύτη» χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή ο μηχανοδηγός Γιώργος Μανώλης ο οποίος μίλησε σήμερα για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο και όσα συνέβησαν ένα χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 57 ψυχές.

Ο τότε υπουργός Μεταφορών έχει μπει δικαιολογημένα στο στόχαστρο όχι μόνο των οικογενειών που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά και των εργαζομένων στα τρένα γιατί φέρει πολλαπλές ευθύνες για το δυστύχημα αλλά και για όσα εξοργιστικά υποστήριξε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Και να υπήρχαν τα συστήματα ασφαλείας δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα απέτρεπαν το δυστύχημα, γιατί αυτά χρειάζονται ανθρώπους για να τα χειρίζονται», ανέφερε ο κ. Καραμανλής στην Εξεταστική.

«Ο κος Γενηδούνιας, ο τότε πρόεδρος του σωματείου μας, είχε ότι πει ότι αρκούσαν απλώς τα φωτοσήματα για να αποτραπεί το δυστύχημα.

Ακούσαμε δυστυχώς ανθρώπους στην Εξεταστική Επιτροπή να λένε ότι κανένα σύστημα ασφάλειας δεν εγγυούταν ότι δεν θα συνέβαινε αυτό. Είναι το πιο χυδαίο ψέμα που έχουμε ακούσει αυτό το διάστημα», ανέφερε ο μηχανοδηγός νωρίτερα σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ο κ. Μανώλης έκανε την αποκάλυψη πως από τις 26 Μαρτίου 2021 είχε αποσταλεί έγγραφο σχετικά με τα ζητήματα ασφαλείας και επικοινωνίας στον σιδηρόδρομο και τονιζόταν πως υπήρχαν ασαφείς εντολές προς τους μηχανοδηγούς από τον διαχειριστή της δομής.

«Υπήρχε ασάφεια στις εντολές εκείνο το βράδυ. Οι μηχανοδηγοί ρώτησαν για δεύτερη φορά και μετά έγινε ότι έγινε», είπε για το δυστύχημα στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Ο ίδιος ανέφερε πως η τραγωδία άφησε πίσω ένα συλλογικό τραύμα και πως οι επιβάτες δεν κάθονται στα πρώτα βαγόνια!

Ο κ. Μανώλης τόνισε πως λόγω της κακοκαιρίας Ντάνιελ που έπληξε την Θεσσαλία απέτυχαν οι προσπάθειες για να ενεργοποιηθεί η τηλεδίοικηση στη Λάρισα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λάρισα.

«Ο Ντάνιελ έφερε πισωγύρισμα. Ως ένα βαθμό υπάρχει βελτίωση τις επικοινωνίες. Μπαίνοντας στο τούνελ των Τεμπών επιστρέφοντας από τη Θεσσαλονίκη μας φωνάζει η τηλεδιοίκηση της Λάρισας για το πως θα συνεχίσουμε. Πριν από ένα χρόνο δεν υπήρχε.

Ο χώρος της τηλεδιοίκησης της Λάρισας πέρυσι ήταν ένα γιαπί, σήμερα υπάρχει και είναι λειτουργικός. Μετά τον Ντάνιελ δεν υπάρχει η κάλυψή της μέχρι και το σημείο του Ευαγγελισμού, όπου περνάμε με αριθμό που δίνει η τηλεδιοίκηση. Η τηλεδιοίκηση καλύπτει από τον Ευαγγελισμό και πάνω μέχρι τη Θεσσαλονίκη».

Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του προβλήματος, όπως είπε ο κ. Μανώλης, άρα πάλι ο σιδηρόδρομος εγκαταλείπεται για ακόμη μια φορά στην τύχη του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ