Βόμβα από το ΝΑΤΟ: «Παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία για να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»

Σε μια δήλωση βόμβα που αλλάζει τις μέχρι τώρα ισορροπίες μεταξύ ΝΑΤΟ – Ουκρανίας, και το μέλλον πιθανών διαπραγματεύσεων για ειρήνευση, προχώρησε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ο οποίος, σχολιάζοντας τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στη Συμμαχία, ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί, εφόσον παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία.

Ο Στίαν Γένσεν, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής του γραφείου του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Ουκρανία ίσως χρειαστεί να συμφωνήσει στην παραχώρηση μέρους των εδαφών της στη Ρωσία, τα οποία έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί» στη Συμμαχία.

Την εν λόγω δήλωση ο Γένσεν την έκανε στο πλαίσιο συζήτησης στο Αρένταλ όπου, όπως μεταδίδει η νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang, πρόσθεσε για την Ουκρανία ότι «πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη της για να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Τζένσεν είπε ότι «το μεταπολεμικό καθεστώς της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη υπό διαπραγμάτευση» και το θέμα της εκχώρησης εδαφών στη Ρωσία έχει ήδη τεθεί.

«Δεν λέω ότι αυτό θα έπρεπε να συμβεί. Αλλά αυτή μπορεί να είναι μια πιθανή λύση».

«Υπάρχει σημαντική κίνηση στο ζήτημα της μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Είναι προς το συμφέρον όλων να μην επαναληφθεί ο πόλεμος» είπε ο Γένσεν και πρόσθεσε: «Η Ρωσία παλεύει πάρα πολύ στρατιωτικά και δεν φαίνεται ρεαλιστικό να καταλάβουν νέα εδάφη. Τώρα είναι μάλλον θέμα τι θα καταφέρει να πάρει πίσω η Ουκρανία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ