«Βόμβα» από την Κομισιόν για το έγκλημα στα Τέμπη

Τέσσερις μήνες μετά την ερώτηση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενας Κουντουρά σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, η Κομισιόν απάντησε ότι εξετάζει την έκθεση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΕΕ (ERA) για την Ελλάδα, αναφορικά με τη μεταφορά και εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους σιδηροδρόμους.

Η Κομισιόν πρόσθεσε ότι, σε περίπτωση εντοπισμού παραβιάσεων του δικαίου της ΕΕ, θα αντιδράσει κατάλληλα, ενδεχομένως με διαδικασία επί παραβάσει και πιθανή παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς και με κυρώσεις εάν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί.

Η απάντηση της Κομισιόν έγινε από την Επίτροπο Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν στις 17 Ιανουαρίου 2024, ενώ η ερώτηση της Έλενας Κουντουρά είχε κατατεθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Η Κουντουρά έχει επισημάνει επανειλημμένα το ζήτημα της πλήρους διερεύνησης των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών και έχει ζητήσει απαντήσεις από την αρμόδια Επίτροπο Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της Επιτροπής TRAN, χωρίς αρχικά να λάβει απάντηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ