Βρόμικη επίθεση του Στέλιου Κούλογλου στον Αλέξη Τσίπρα μετά τη νίκη Κασσελάκη

«Αυτό που έγινε με τον Στέφανο Κασσελάκη θα πρέπει να διδάσκεται στις σχολές πολιτικής επιστήμης σε όλο τον κόσμο. Έγινε για πρώτη φορά και πιστεύω δεν θα ξαναγίνει», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αναφερόμενος στην αλλαγή σελίδας του κόμματος. Παράλληλα, μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» εκτίμησε επίσης πως «τελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως τον ξέραμε».  

Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου, ο κ. Κασσελάκης κέρδισε «γιατί υπήρχε μια βαθιά κρίση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και μια εκφυλιστική κατάσταση στην ιδεολογία που πλέον είχαν χαθεί όλες οι αναφορές για την Αριστερά και κάποιος που ήρθε και υποσχέθηκε πως θα κερδίσει τον Μητσοτάκη και θα φέρει τα παλιά μεγαλεία, κατέληξε σε αυτό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε κατά τη γνώμη μου. Όπως τον ξέραμε ως Αριστερό κόμμα, τελείωσε. Έχουμε ένα καινούριο κόμμα στην πραγματικότητα που διατηρεί ακόμα το brand name, παίρνει τα γραφεία, τα ΜΜΕ, την κρατική χρηματοδότηση αλλά είναι ένα καινούριο κόμμα που πρέπει να δούμε εάν κάνει άλμα προς τα μπρος ή άλμα στο κενό», συνέχισε.

Δύο εκδοχές για την επόμενη μέρα 

Για το ποια θεωρεί πως θα είναι η επόμενη ημέρα σχολίασε πως «αυτό εξαρτάται από τις κινήσεις των πρωταγωνιστών και του κ. Κασσελάκη. Είναι δύο οι εκδοχές. Κατά τη γνώμη μου είτε θα προχωρήσει σε μια προσπάθεια προσεταιρισμού των ηττημένων ώστε να αποφευχθούν περεταίρω τριγμοί γιατί είναι μια πολύ δύσκολη και εύθραυστη κατάσταση και ισορροπία και η άλλη περίπτωση είναι να προσπαθήσει τώρα να εκμεταλλευτεί τη νίκη του για να κερδίσει και τα όργανα εκείνα στα οποία δεν έχει την πλειοψηφία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Πολιτική Γραμματεία και σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε εξελίξεις».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής επισήμανε πως: «Εγώ στις χτεσινές δηλώσεις του κ. Κασσελάκη δεν άκουσα την λέξη Αριστερά. Είναι μια μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που έγινεΑπό ροκ συγκρότημα έγινε ελαφρύ ποπ». «Εγώ δε θα ήθελα να είμαι στη θέση του αυτή τη στιγμή. Είναι πάρα πολλά αυτά που έχει να αντιμετωπίσει», σχολίασε ακόμα.

«Ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος και για τους θριάμβους και τις πανωλεθρίες του ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως το κόμμα «είναι προεδρικό. Με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Αυτά που ακούστηκαν ότι και καλά του έστειλε μήνυμα η Αχτσιόγλου να φύγει και έφυγε, όποιος ξέρει, είναι αστεία. Ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος και για τους θριάμβους και τις πανωλεθρίες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός αποφάσιζε», σχολίασε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε το 2015 να εφαρμόσει μνημόνιο και από κει και πέρα έχασε την ιδεολογία και την αναφορά του και δεν μπόρεσε ποτέ να την ξαναβρεί. Δεν έγινε μια αυτοκριτική τοποθέτηση έπειτα, τι πάει καλά, άσχημα, γιατί τα κάναμε αυτά; Τίποτα. Μπήκανε όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί και κάποια στιγμή γέμισε το χαλί και δεν μπορούσες να περπατήσεις».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ