Βομβιστική επίθεση καμικάζι στο τουρκικό κοινοβούλιο (vid)

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε το πρωί της Κυριακής στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι υπήρξε ανταλλαγή πυρών.

Η έκρηξη ακούστηκε σε περιοχή της Άγκυρας όπου είναι κοντά τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και η Εθνοσυνέλευση, το τουρκικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στην οποία συμμετείχαν δύο τρομοκράτες, εκ των οποίων ο ένας, ο βομβιστής-καμικάζι, ανατίναξε τα εκρηκτικά που είχε στην κατοχή του.

Οι δύο τρομοκράτες δέχθηκαν επίθεση μπροστά από το κτίριο του υπουργείου, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο, προσθέτοντας ότι ο ένας εξουδετερώθηκε και ο άλλος αυτοανατινάχθηκε. Κατά την καταδίωξη τραυματίστηκαν επίσης δύο αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: «Γύρω στις 09.30, έγινε βομβιστική επίθεση από δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών μας. Ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί ανηλεώς μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν σπεύσει στο σημείο έχουν στήσει φράγματα στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό κοινοβούλιο αναμενόταν να αρχίσει σήμερα τις εργασίες του, μετά την παύση για το καλοκαίρι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ