Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη του Μίχου προσπαθώντας να μην απαντήσει στην επίθεση του Κυριάκου Βελόπουλου. «Το δικαστήριο χρειάζεται περισσότερο σεβασμό» και «ο υπουργός δεν έχει δικαίωμα να σχολιάζει», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε ότι «πάνω από το νόμο υπάρχει το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Από την πλευρά του ο Γ. Φλωρίδης απάντησε πως «το τι διαδραματίζεται δεν το γνωρίζω» και επεσήμανε ότι «η δίκη διεξάγεται ενώπιον Μεικτού Ορκωτού που σημαίνει ότι την πλειοψηφία έχουν οι ένορκοι. Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει. Νομίζω ότι ειδικά ένα δικαστήριο που συγκροτείται με αυτό τον τρόπο, δηλαδή με πλειοψηφία ενόρκων και παρουσία δικαστών, χρειάζεται περισσότερο σεβασμό».

Ο Κ. Βελόπουλος επέμεινε: «από την εισήγηση της εισαγγελέως ο υπουργός είναι ικανοποιημένος;». «Σε καμία περίπτωση ο υπουργός δεν έχει δικαίωμα να σχολιάζει τι λένε οι δικαστές. Πολύ περισσότερο όταν αγνοεί όσα λένε εκεί», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Όταν σας αθωώνουν, σχολιάζετε. Όταν βγαίνουν αθωωτικές για σας αποφάσεις στη Novartis μιλάτε. Εδώ δεν μιλάτε. Πάνω από το νόμο υπάρχει το κοινό περί δικαίου αίσθημα που είναι η πυξίδα για την Ελληνική Λύση», σχολίασε ο Κ. Βελόπουλος με τον Γ, Φλωρίδη να μη δίνει συνέχεια στο διάλογο.

Νωρίτερα ο Κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για «αλλήθωρη Δικαιοσύνη». «Γιατί έπρεπε να γίνει η δίκη του Μίχου κεκλεισμένων των θυρών; Γιατί από τα 200 ονόματα δόθηκαν στην δημοσιότητα 7 – 8 άσχετοι; Γιατί χάθηκαν οι συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τηλέφωνα της μικρής;», ρώτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε: «η Δικαιοσύνη πόσο φθηνή είναι; Και δεν είναι μόνο φθηνή, αλλά και αλλήθωρη. Ο Λιγνάδης, που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή, κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο Λεύκοβιτς, που καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλακή για παιδοβιασμό, κυκλοφορεί ελεύθερος. Στην περίπτωση του Μίχου ο εισαγγελέας τον παιδοβιασμό (γιατί μιλάμε για 12χρονο κορίτσι), κάνει λόγο για “κατάχρηση ανηλίκου”. Και ο Μίχος θα κυκλοφορεί σε 3 χρόνια ελεύθερος. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι οι σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ. Στη ΝΔ να προσέχετε ποιοι είναι οι φίλοι σας γιατί εκτίθεστε». Τέλος ο Κ. Βελόπουλος ρώτησε τον Γ. Φλωρίδη «αν είναι ικανοποιημένος, από την δήλωση της εισαγγελέως, η οποία μίλησε για “διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται”. Δεν υπάρχει πιο χυδαία έκφραση για ένα παιδί 12 ετών».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ