Βαρύ το κλίμα για τους ανίκανους Δένδια και Κικίλια – Θα είναι πρόκληση αν δεν ζητηθούν οι παραιτήσεις τους

Periodista

Όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα δεν έχουν προηγούμενο.

Η Ελλάδα έχασε εν καιρώ ειρήνης ένα ολόκληρο στρατόπεδο, κορυφαίας στρατηγικής σημασίας και μάλιστα ΝΑΤΟϊκό.

Το ανίκανο επιτελικό κράτος ξεγυμνώθηκε. Ξεγυμνώθηκε και η γελοία προπαγάνδα περί δήθεν της προτεραιότητας της προστασίας των ανθρώπινων ζωών.

Η πιο ανίκανη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος δεν μπορεί να προστατέψει τίποτα.

Δεν μπορεί να προστατέψει ούτε κάποια από τα θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενα σημεία τη χώρας, όπως είναι η κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου.

Η ασπίδα προστασίας της χώρας δεν υφίσταται. Είναι η πρώτη φορά που εν καιρώ ειρήνης καταστρέφεται στρατόπεδο και χάνονται πυρομαχικά και άλλος εξοπλισμός που χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός.

Αυτό συνέβη επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για τους δύο αρμόδιους υπουργούς. Για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια και για τον υπουργό (τρομάρα του) Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Ο πρώτος ευθύνεται για τα τεράστια κενά ασφαλείας. Ο δεύτερος για το γεγονός ότι η φωτιά δεν σβήστηκε γρήγορα ενώ ήταν ιδιαίτερης σημασίας και αφέθηκε να φτάσει κοντά στις αποθήκες πυρομαχικών της 111ης Πτέρυγας Μάχης που φιλοξενεί περίπου 60 μαχητικά αεροπλάνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου σκέφτονται να ζητήσουν τις παραιτήσεις τους. Αν δεν συμβεί αυτό είναι προφανές ότι την ευθύνη παίρνει ολόκληρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ήδη διασυρθεί στο εξωτερικό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ