Βαρουφάκης: «Στο χέρι του πολίτη η είσοδός μας στη Βουλή» – Τι είπε για «Πλεύση Ελευθερίας» και Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του, νωρίτερα, στον τηλεοπτικό σταθμό Open απηύθυνε πρόσκληση στους ψηφοφόρους λέγοντας ότι «κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια και του λέμε, “ξέρεις τι μπορούμε να προσφέρουμε στη Βουλή. Το έχεις δει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στο χέρι σου είναι […] αν θες τη φωνή αυτή στη Βουλή”».

Ενώ, όπως είχε την ευκαιρία να σημειώσει σε άλλη τηλεοπτική του παρέμβαση -το βράδυ της Πέμπτης στον Αντ1- «λίγο πολύ γνωρίζουμε τι μορφή θα έχει η κυβέρνηση, αυτό που δεν ξέρουμε είναι τι αντιπολίτευση θα βρει μπροστά της (η κυβέρνηση) στη Βουλή. Η Βουλή έχει μεγάλη ανάγκη από μία δυνατή φωνή αριστερής, πραγματικά πλουραλιστικής και αυθεντικά οικολογικής αντιπολίτευσης».

Και προσέθεσε: «Υπάρχει ένα αφήγημα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, το οποίο σιγοντάρει και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, ότι είμαστε μία ανεξάρτητη, κανονική χώρα της Ευρώπης και είναι θέμα πώς θα χειριστούμε αυτήν την κανονικότητα. Εμείς στο ΜέΡΑ25 δεν το πιστεύουμε αυτό». Ευκαιρίας δοθείσης δε, διευκρίνισε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το ΜέΡΑ25 είναι βαθιά ευρωπαϊκό κόμμα», δήλωσε.

Σε ερώτηση για την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενος στο συγκεκριμένο κόμμα όπως, όμως, και στα υπόλοιπα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Για τα κόκκινα δάνεια ποια είναι η πολιτική σας; Για το Χρηματιστήριο Ενέργειας ποια είναι η πολιτική σας; Για τις εξορύξεις ποιες είναι οι πολιτικές σας; Γιατί εμείς σκύβουμε πάνω στα προβλήματα του κόσμου, της φύσης, της κοινωνίας μας και λέμε ότι αυτές είναι οι θέσεις μας. Και καλούμε να κριθούμε εμείς, αλλά και οι άλλοι ανάλογα με αυτές τις θέσεις. Εγώ δεν βλέπω να είναι όμοροι χώροι…».

Κληθείς δε, να σχολιάσει την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα ότι η ψήφος στα μικρότερα κόμματα είναι χαμένη ψήφος, αντέτεινε: «Χαμένη ψήφος είναι μία ψήφος σε ένα κόμμα το οποίο ήταν κάποτε αριστερό, το οποίο έχει σφιχταγκαλιαστεί με όλες τις πολιτικές της τρόικας, με τις εξορύξεις, με το Χρηματιστήριο Ενέργειας το οποίο το εισήγαγε. Για εμάς κερδισμένη είναι η ψήφος σε ένα κόμμα σαν το ΜέΡΑ25, που θα το βάλει στη Βουλή». Κλείνοντας, εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την είσοδο στη Βουλή: «Θα γίνει αυτό, μια ανάσα είμαστε».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....