«Βαθιά θλίψη» για το φονικό ναυάγιο στη Χίο

Στο ναυάγιο βορειοανατολικά της Χίου, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τρία παιδιά, αναφέρθηκε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

«Οι συνάδελφοί μας στην υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ (UNHCR) είναι βαθιά θλιμμένοι για την είδηση του ναυαγίου στο Αιγαίο, στο οποίο αναφέρθηκε ο θάνατος τριών νεαρών κοριτσιών, ηλικίας 5 έως 10 ετών, ανοιχτά της Χίου στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ.

«Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισήμανε σήμερα ότι σημειώθηκε άλλο ένα τρομερό ναυάγιο κοντά στη Λαμπεντούζα (Ιταλία), όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος εννέα ανθρώπων», τόνισε ο κ. Ντουζαρίκ.

Ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες πρόσθεσε ότι πρόκειται για «υπενθύμιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα χέρια των λαθρεμπόρων καθώς αναζητούν καλύτερη ζωή».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα