«Βέρτιγκο» στην κυβέρνηση για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

«Βέρτιγκο» στην κυβέρνηση για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Αφενός, τα κυβερνητικά στελέχη, αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν πίσω στην εφαρμογή τους, αφετέρου καταλαβάινουν το γεγονός ότι βάζουν απέναντι τους όλες τις ΠΑΕ και σύσσωμους τους φιλάθλους.

Παράλληλα, το ότι εμφανίζεται να επιλέγει την λογική των οριζόντιων μέτρων έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τα στελέχη της ΝΔ, αρκετά από τα οποία εμφανίζονται να υιοθετούν κάποιες από τις ενστάσεις, που υπάρχουν για το «κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες».

Οι ενστάσεις πηγάζουν βασικά από το γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να επαναφέρει μέτρα τα οποία είχε νομοθετήσει μέσα στο καλοκαίρι και τα οποία εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν εφαρμόστηκαν.

«Θα έπρεπε πρώτα να τα θέσουμε σε εφαρμογή, να δούμε τα αποτελέσματα και μετά να αποφασίσουμε εάν θα προχωρήσουμε σε κάτι πιο δραστικό» έλεγαν στελέχη της ΝΔ, τα οποία αναγνωρίζουν τις οικονομικές ζημίες που θα υποστούν οι ΠΑΕ αυτό το δίμηνο.

Οι δηλώσεις ακόμα του κυβερνητικού εκπροσώπου περί ενδεχόμενης ύπαρξης «εγκληματικών οργανώσεων» στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, άνοιξαν την συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύφθηκε η δράση της «Χρυσής Αυγής», δημιουργώντας εύλογα πολλά ερωτηματικά και πολλές συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα.

Το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για «εισαγόμενο» πρόβλημα, έφερε τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων δεδομένου ότι μιλάμε για μία κατάσταση η οποία μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει αφήσει πίσω της δύο νεκρούς και δύο βαριά τραυματίες.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ετοιμάζουν νέα επίσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανοίξει ο φάκελος βίας και διαφθοράς στον αθλητισμό και να φτάσει μέχρι και την εποχή της δολοφονίας Φιλόπουλου το 2007.

Το γεγονός αυτό ωστόσο, περιπλέκει τα πράγματα καθώς η έρευνα θα επικεντρωθεί σε γεγονότα, που έχουν γίνει χρόνια πριν και τα οποία ενδεχομένως να έχουν παραγραφεί, ενώ οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Και μόνο το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπουργοί ζήτησαν από τη δικαιοσύνη την αναβάθμιση της ποινικής έρευνας με ενοποίηση υποθέσεων (μοντέλο «Χρυσής Αυγής»), που αφορά σε 200 πρόσωπα, δείχνει ότι η αλήθεια πίσω από τα γεγονότα θα αργήσει να λάμψει.

«Τα στοιχεία που προσκομίσαμε θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση για να αντιμετωπίσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν και όσους τους ανέχονται ή τους υποκινούν» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρέδωσε και Έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας για χούλιγκαν που συνδέονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, την Χρυσή Αυγή αλλά και τον υπόκοσμο. Και φυσικά εδώ προκύπτει το ερώτημα, γιατί οι ομάδες αυτές συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητες ενώ είναι γνωστές στην αστυνομία.

Μάλιστα, κάποιοι από τους «200» λέγεται ότι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές σε άλλες υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, με οικονομικό υπόβαθρο, όπως είναι η διακίνηση ναρκωτικών, οι εκβιασμοί και η προστασία.

«Μπαίνει το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης» δήλωσε από την πλευρά του και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. «Το αποδεικνύουν τα στοιχεία. Συνδυαζόμενα με όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα πρέπει να συσχετιστούν, να αναδειχτούν και να αναβαθμιστούν» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σχετικά με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στην δικαιοσύνη και γιατί δεν δόθηκαν νωρίτερα είπε ότι «κάποια μπορεί να είναι παλιά αλλά και κάποια να αφορούν σε νέες υποθέσεις. Η διαφορά είναι ότι πλέον αντιμετωπίζονται διαφορετικά και καλούμε την δικαιοσύνη να τα αντιμετωπίσει συνολικά».

«Το κράτος αντιλαμβάνεται τον ρόλο του πολύ διαφορετικά από ότι κάποιοι πιστεύουν. Κάλεσε τις ομάδες να στηρίξουν και να τηρήσουν τα μέτρα και να γίνεται ο έλεγχος που πρέπει εντός τους γηπέδου. Είναι όρος απαράβατος που αν δεν εκπληρωθεί δεν θα κάνουμε πίσω», είπε ακόμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ