Αύριο τα αποκαλυπτήρια της νέας ΚΟ – Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση για τα ποσοστά της

Αύριο τα αποκαλυπτήρια της νέας ΚΟ. Σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί και η ονομασία του νέου σχήματος. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της υπό σύσταση Κ.Ο. θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος. Η Έφη Αχτσιόγλου δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής κάποιον πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο εγχείρημα.

Μία πρώτη εικόνα για τη δυναμική της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας δίνει δημοσκόπηση της Realpolls για την εφημερίδα «Documento» της Κυριακής. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην εκτίμηση το νέο σχήμα των 11 βουλευτών συγκεντρώνει ποσοστό 3,2%. Ειδικότερα, η Ν.Δ. καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 37,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 14,7% και το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 12,8%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,8%, η Ελληνική Λύση με 5,5%, οι Σπαρτιάτες με 3,4%, η νέα Κ.Ο. και το κόμμα Νίκη με 3,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 29% με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ στο 10,2%. Η ομάδα των 11 συγκεντρώνει ποσοστό 3,1%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ