Αύξηση μετανάστευσης προς Ευρώπη το 2024: Προβλέψεις και πολιτικές Στρατηγικές

Το Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD) προβλέπει αύξηση της μετανάστευσης προς την Ευρώπη το 2024. Το think tank εκτιμά ότι οι μετανάστες θα βιαστούν να μετακινηθούν προς την Ευρώπη φέτος, πριν από τυχόν αλλαγές στο υφιστάμενο μεταναστευτικό σύστημα και τους κανόνες, εν μέσω εκλογών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Michael Spindelegger, γενικός διευθυντής του ICMPD, μεταφέρει την άποψη ότι οι μετανάστες θα επιδιώξουν να εισέλθουν στην ΕΕ πριν την εφαρμογή νέων πολιτικών που ανακοινώνονται στις προεκλογικές εκστρατείες.

Παράλληλα, το ICMPD τονίζει ότι παράγοντες όπως ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και μια πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις μεταναστευτικές ροές.

Ο Spindelegger επισημαίνει την ανάγκη της ΕΕ για μετανάστες για τη διατήρηση του εργατικού δυναμικού, με την Ευρωπαία Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον να υπογραμμίζει την ανάγκη για 1 εκατ. νέους εργαζόμενους. Ο Spindelegger επίσης προτείνει τη δημιουργία κέντρων εύρεσης εργασίας και κατάρτισης στις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ