Αυτό φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου από το… 2015 – Τι γίνεται με το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ

Για… αργότερα θα κρατήσει το Μέγαρο Μαξίμου τη δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης στο παρα πέντε πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Το νέο τοπίο είναι δύσβατο για την κυβέρνηση και απαιτεί τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού, λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι παραδέχονται ότι μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, τα πάντα ανατράπηκαν.

Μαζί τους και η επικοινωνιακή στρατηγική, η οποία, σε πολλά σημεία χρειάστηκε να αναπροσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που εκ των πραγμάτων δημιουργεί η «παγωμάρα» και η οργή που επικρατεί στην κοινωνία.

Άλλωστε και η χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis ( για το Mega ), μάλλον ενέτεινε παρά καθησύχασε τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της ΝΔ, αφού η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεν στο 4,7%, αλλά το ποσοστό που συγκεντρώνουν τα δύο πρώτα κόμματα είναι εξαιρετικά μακριά από τους εκλογικούς στόχους που έχουν τεθεί τόσο από την Πειραιώς όσο και από την Κουμουνδούρου, με τη ΝΔ να κινείται στο 26,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 21,5%. Επιπρόσθετα, αν και η παράσταση ψήφου παραμένει σταθερά υπέρ της ΝΔ, το ποσοστό των αναποφάσιστων, παραμένει διψήφιο και κινείται στο 12%.

Ο μεγαλύτερος φόβος στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η επανάληψη του σκηνικού που καταγράφηκε το 2015. Να μην πάνε, δηλαδή, οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του κόμματος στις κάλπες ή να δουν τις κάλπες της απλής αναλογικής ως ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...