Αυτό το κράτος παράγει αυτή τη στιγμή περισσότερο πετρέλαιο από ποτέ στην ιστορία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφουν ιστορικά υψηλή παραγωγή πετρελαίου, καθιστώντας τις τον μεγαλύτερο παραγωγό στην ιστορία, σύμφωνα με την S&P Global Commodity Insights.

Η αμερικανική παραγωγή αργού και πετρελαίου συμπύκνωσης έφτασε σε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, φτάνοντας τα 13,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα το τρίμηνο. Συνολικά, η παραγωγή υγρών καυσίμων στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 21,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ο Τζιμ Μπέρκχαρντ της S&P Global Commodity Insights τονίζει πως οι ΗΠΑ όχι μόνο παράγουν περισσότερο πετρέλαιο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ιστορία, αλλά και οι εξαγωγές τους πλησιάζουν τη συνολική παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας ή της Ρωσίας. Η παραγωγή των ΗΠΑ ανακάμπτει εντυπωσιακά από το 2008, οπότε ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η άνοδος αυτή επηρεάζει το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς του ΟΠΕΚ+, ενώ η S&P προβλέπει μια “νέα ισορροπία” στην αγορά πετρελαίου το επόμενο έτος, με τιμές μεταξύ 75 και 100 δολαρίων το 2024.

Η πίεση στον ΟΠΕΚ+ αυξάνεται για μείωση της παραγωγής, αλλά η ισχυρή παραγωγή των ΗΠΑ αντισταθμίζει τις περικοπές του ΟΠΕΚ+, εμποδίζοντας πτώσεις των τιμών κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο. Η παραγωγή εκτός ΟΠΕΚ+ αναμένεται να αυξηθεί, επηρεάζοντας τον ανταγωνισμό και κρατώντας υψηλές τις τιμές του πετρελαίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ