Αυτό είναι το φύλλο πορείας που στέλνει ο ο Πούτιν (pics)

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι δέκα χιλιάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν εθελοντικά να στρατολογηθούν για να πάνε στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Κατά την πρώτη ημέρα της μερικής επιστράτευσης, περίπου 10.000 πολίτες πήγαν από μόνοι τους σε τμήματα της στρατιωτικής αστυνομίας, χωρίς να περιμένουν την κλήση τους», τόνισε στο πρακτορείο Interfax ο Βλαντιμίρ Τσιμλιάνσκι, εκπρόσωπος του επιτελείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί είναι οι Ρώσοι που δημοσιεύουν στα social media τα χαρτιά της επιστράτευσης που έχουν λάβει για να παρουσιαστούν. Συγκεκριμένα, στο φύλλο πορείας που έχουν λάβει οι Ρώσοι άνδρες από 18 έως 65 ετών αναφέρεται: «Νόμος της Ρωσικής Ομοσπονδίας: Σχετικά με το στρατιωτικό καθήκον και τη στρατιωτική θητεία, είστε υποχρεωμένος στις 09 2022 να παρουσιαστείτε στο τάδε τμήμα της περιφέρειας της τάδε περιφέρειας της Μόσχας στη διεύθυνση τάδε για την διεξαγωγή των απαραίτητων ιατρικών και ψυχομετρικων εξετάσεων και την εξέταση της επιτροπής. Πρέπει να έχετε διαβατήριο, στρατιωτική ταυτότητα, αυτό το χαρτί».

Επίσης, υπάρχουν συστάσεις για γάντια, αντισηπτικά και μάσκες. Ακόμα, αναφέρεται ότι πρέπει οι έφεδροι να έχουν αποτελέσματα εξέτασης αίματος, ούρων, και εξέτασης για HIV, αλλά και να επιδείξουν βεβαίωση ότι έχουν κάνει εμβόλια για πνευμονόκοκκο και μηνιγγιτιδιόκοκκο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ