Αυτό είναι το προφίλ του μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στην Πράγα

Η τραγωδία στην Πράγα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, έχει σοκάρει την κοινή γνώμη της Ευρώπης. Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 25 τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στη σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου.

Ο δράστης, Ντέιβιντ Κόζακ, 24 ετών, αυτοκτόνησε μετά την επίθεση, έχοντας προηγουμένως σκοτώσει τον πατέρα του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βοηθήθηκε από τη φίλη του, η οποία φαίνεται να προσπαθεί να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο Κόζακ, παρά τις αρχικές επιτυχίες του στα σπουδαία του, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Αν και είχε κερδίσει βραβείο για την πτυχιακή του εργασία τον Μάιο, είχε εκφράσει απογοήτευση για τη ζωή του, γράφοντας ότι “πάντα ήθελε να σκοτώσει κάποιον.”

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο συνδέσεων του δράστη με άλλους φόνους που συνέβησαν πρόσφατα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η σχέση του με αυτούς.

Η τραγωδία αναζωπυρώνει τη συζήτηση για την ανάγκη πρόληψης των ψυχικών προβλημάτων και τον έλεγχο της κατοχής όπλων, καθώς ο Κόζακ ήταν νόμιμος κάτοχος όπλων.

Η Ευρώπη παραμένει σε σοκ από τα γεγονότα, ενώ η αντίδραση της κοινής γνώμης και οι επιπτώσεις στην πολιτική σκηνή παραμένουν αβέβαιες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ