Αυτούς «κατεβάζει» το ΠΑΣΟΚ στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας – Όλα τα ονόματα

Μετά τις Περιφέρειες, στόχος για την Χαριλάου Τρικούπη, είναι να ‘κλείσει’ όσο το δυνατόν περισσότερους μεγάλους δήμους της χώρας. Ήτοι, ποιους θα στηρίξει ως υποψηφίους, αν μη τι άλλο για τους τρεις μεγαλύτερους δήμους, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.

Ως αυτή την ώρα, ‘κλειδωμένη’ θεωρείται η υποψηφιότητα του καθηγητή Χάρη Δούκα, για τον δήμο Αθηναίων, αντικείμενο των σπουδών του οποίου έχει υπάρξει ακριβώς η ‘πράσινη πόλη’, που ευαγγελίζεται η Χαριλάου Τρικούπη. Στον δήμο Θεσσαλονίκης, το ενδιαφέρον τους δεν κρύβουν ο Στέλιος Αγγελούδης και ο πρώην αντιδήμαρχος της πόλης Σπύρος Πέγκας, με την Χαριλάου Τρικούπη όμως να προσανατολίζεται να μην δώσει δημόσια τη στήριξή της στον έναν από τους δύο σε πρώτη φάση. Αντίθετα, βέβαιη είναι η στήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά και αρκετά πιθανή εκείνη στην υποψηφιότητα του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλη Αϊβαλή στην Πάτρα.

Τους νυν δημάρχους Απόστολο Καλογιάννη στη Λάρισα, Γιάννη Γκαράνη στην Κομοτηνή και Λάζαρο Μαλούτα στην Κοζάνη , αναμένεται να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενώ στα χέρια του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, φαίνεται ότι βρίσκεται η υποψηφιότητα για τον δήμο Ηρακλείου. Στον τελευταίο, είναι η Μαρία Καναβάκη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που δείχνει να θεωρείται ως αυτή την ώρα, φαβορί για να γίνει η εκλεκτή της Χαριλάου Τρικούπη.

Ενδιαφέρον στις όλες διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πάντως, έχουν δύο σημεία. Αφενός, ότι τελικά επικράτησε η άποψη να μην κινητοποιηθούν στελέχη της πρώτης γραμμής, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα εν είδει εισηγήσεως προς τον πρόεδρο στην αρχή, με ονόματα μάλιστα όπως εκείνα των νεοεκλεγέντων βουλευτών Δημήτρη Μάντζου και Παύλου Χρηστίδη να κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο. Αφετέρου ότι ενώ στον πρώτο γύρο στις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατεβάζει δικούς του υποψηφίους, προκειμένου σε περίπτωση νίκης, οι περιοχές στον χάρτη να βαφτούν πράσινες, ανεξαρτήτως αν οι ίδιοι υποψήφιοι θα στηριχθούν και από άλλα κόμματα, στον ΄β γύρο δεν αποκλείονται εκπλήξεις με τη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων να είναι επάνω στο τραπέζι. Ίσως μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, για αυτό τον λόγο και να μη δοθεί στήριξη κεντρικά από την Χαριλάου Τρικούπη σε συγκεκριμένες υποψηφιότητες για την ηγεσία μικρότερων δήμων ανά την χώρα πριν από το στήσιμο της πρώτης κάλπης…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ