Αυτοί είναι οι δύο αντίπαλοι του Μπέου για τον Δήμο – Ποιους στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ (pics)

Την επόμενη Κυριακή, στις δημοτικές εκλογές, ο Βόλος θα έχει την… τιμητική του. Το κύμα δυσφορίας, αντιδράσεων και αποδοκιμασιών για τον νυν δήμαρχος της πόλης Αχιλλέα Μπέο είναι μεν τεράστιο, αλλά παράλληλα θεωρείται, τουλάχιστον με βάση τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα ότι η εκλογική εκπαραθύρωσή του από το δημαρχιακό αξίωμα μόνο εύκολη δεν φαντάζει.

Το 2019 ο Μπέος είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, με 57% και ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο εκείνη την εποχή, καθώς είχε κάνει μία θητεία που εκτιμήθηκε θετικά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε κάθοδο και το ΠΑΣΟΚ σε κρίση επιβίωσης.

Η επανεκλογή του και τώρα θα ήταν μάλλον περίπατος, λένε οι δημοσκόποι. Ή έστω, θα επιτυγχανόταν εύκολα ή δύσκολα, καθώς έχει δημιουργήσει στο μεταξύ ένα ισχυρό δίκτυο εξουσίας στην πόλη.

Οι καταστροφές, οι ακραίες συμπεριφορές και τα… ξεσπάσματα

Όμως στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια και με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες, αποκαλύφθηκε ότι ο Βόλος είναι ανοχύρωτος και με ευθύνη δική του, απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Ότι ουσιαστικά η πόλη πνίγηκε και επειδή ο ίδιος και η δημοτική του αρχή δεν προνόησαν για προστατευτικά έργα, καθαρισμούς φρεατίων και άλλα ανάλογα μέτρα.

Και επιπλέον εκτέθηκε στο πανελλήνιο για τις ακραίες συμπεριφορές του και το απαράδεκτο, τραμπούκικο στιλ διοίκησης. Πέρα από τα ομοφοβικά και άλλα ακραία συντηρητικά ξεσπάσματα που αδικούν μία ολόκληρη κοινωνία.

Η ΝΔ είχε ατύπως αλλά ουσιαστικά παράσχει στήριξη στον νυν δήμαρχο, χωρίς όμως να επιθυμεί και ταύτιση μαζί του, καθώς από ένα μέρος της γαλάζιας παράταξης αντιμετωπίζεται ως τοξικός, λόγω ακριβώς των απαράδεκτων μεθόδων του και την κακή φήμη που τον συνοδεύει από παλαιά, αλλά και εξαιτίας των επεισοδίων που συχνά πυκνά δημιουργεί.

Οι εναλλακτικές

Αλλά και το ερώτημα εάν υπάρχει εναλλακτική λύση, έχει σε αυτές τις εκλογές, διαφορετική απάντηση από εκείνη του 2019.

Σε τούτες τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνεργάζονται και στηρίζουν από κοινού τον δικηγόρο Νίκο Παπαπέτρο.

Στην πρόσφατη παρουσίαση του συνδυασμού του παρόντες ήταν στελέχη και των δύο κομμάτων, ενώ παραβρέθηκαν η πρώην υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη και οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου.

Τον προλόγισαν δε δυο επιφανείς προσωπικότητες του Βόλου, ο καθηγητής Γιώργος Πετράκος, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και ο πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, Ευριπίδης Ευλογημένος.

Αλλά και το ΚΚΕ έχει μία αξιόλογη εναλλακτική πρόταση για τον Δήμο, με τον Απόστολο Ριζόπουλο, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις πρόσφατες εκλογές. Ο κ. Ριζόπουλος έχει εμπειρία και δυναμική παρουσία επί χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και στα κινήματα της περιοχής.

Λύσεις υπάρχουν, που θα έλεγε και οι Γιώργος Παπανδρέου. Το ερώτημα είναι πώς θα αξιολογήσουν τον Μπέο και αν είναι ευχαριστημένοι με το κατάντημα της σημερινής δημοτικής αρχής.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ