Αυτή είναι η πικρή αλήθεια: Η συγγνώμη του Αλέξη Τσίπρα σε κορυφαίο δημοσκόπο – Το sms που είχε στείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Και σε αυτές τις εκλογές στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα είναι η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων.

Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει χρόνο και να ρίξει αλλού την ευθύνη για το γεγονός ότι αδυνατεί να ανατρέψει τη σε βάρος του κατάσταση και να οδηγήσει τη Δημοκρατική Παράταξη σε νίκη έναντι της καταστροφικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και ενώ ισχυρίζεται ότι δήθεν πάντοτε οι δημοσκοπήσεις έπεφταν έξω (Η αλήθεια είναι ότι έπεσαν έξω μόνο στο δημοψήφισμα) ξεχνά μία σημαντική αποκάλυψη. Μία αποκάλυψη που ειχε κάνει ο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜRB, Δημήτρης Μαύρος, με τον οποίο σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί στενή επαφή.

Τότε ο Μαύρος είχε αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατούσε την εποχή του δημοψηφίσματος, σχολιάζοντας την αποτυχία των εταιριών δημοσκοπήσεων να προβλέψουν το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο κ. Μαύρος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αντίστροφη Μέτρηση», όπου είχαν παρουσιαστεί τα τίτε ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων για την πρόθεση ψήφου είχε τονίσε ότι ανάμεσα στις εταιρείες υπήρχε πραγματικός φόβος να προσεγγίσουν τον κόσμο και να βγάλουν exit polls, αφού δέχονταν εισηγήσεις τόσο από πολιτικούς όσο και επιχειρηματίες να το αποφύγουν.

«Φοβόμασταν και την σκιά μας», είχε πει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο κ. Μαύρος είχε προχωρήσει σε μία πολύ σημαντική αποκάλυψη λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας μου έστειλε SMS και μου ζήτησε συγγνώμη αμέσως μετά το αποτέλεσμα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ