Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες και οι πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου – Η θέση της Ελλάδας (map)

Έγκλημα, συγκρούσεις, και γεωπολιτικές εντάσεις, συνδυασμένα με ακραία καιρικά φαινόμενα, αποτελούν παράγοντες που μπορούν να αποτρέψουν την έλξη τουριστών προς έναν προορισμό. Ποιοι, όμως, είναι αυτοί οι προορισμοί που βρίσκονται στο «κόκκινο»;

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και υγείας International SOS, ανακοίνωσε σήμερα τον ετήσιο διαδραστικό της Χάρτη Κινδύνου για το 2024.

Ο χάρτης προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα των παγκόσμιων κινδύνων, επισημαίνοντας τις χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο για τους ταξιδιώτες το 2024, αλλά και τις πιο ασφαλείς. Οι αξιολογήσεις βασίζονται σε διάφορες παραμέτρους, όπως η ασφάλεια, ο κίνδυνος για την υγεία, και ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, όσον αφορά την ασφάλεια, κατατάσσεται στην κατηγορία του χαμηλού κινδύνου (κίτρινο), ενώ όσον αφορά την υγεία, βρίσκεται στην κατηγορία του χαμηλού κινδύνου (πράσινο). Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, κατατάσσεται στην κατηγορία του χαμηλού κινδύνου (ροζ). Ωστόσο, όσον αφορά την ψυχική υγεία, βρίσκεται στην κατηγορία του υψηλού κινδύνου (κόκκινο), με ποσοστό κινδύνου 15-17,5%.

Η εταιρεία επίσης επισημαίνει περιοχές που έχουν βιώσει αξιοσημείωτες αλλαγές. Νέες και εξελισσόμενες συγκρούσεις έχουν αυξήσει τον κίνδυνο για τμήματα του Λιβάνου, των παλαιστινιακών εδαφών, της Ρωσίας, και περιοχές πέρα ​​από το Σαχέλ. Αντίθετα, έχει παρατηρηθεί μείωση του κινδύνου σε ορισμένες περιοχές, όπως το Ελ Σαλβαδόρ και τμήματα του Νεπάλ.

Συνολικά, η ανάλυση της International SOS παρέχει έναν ενημερωμένο χάρτη κινδύνου για τους ταξιδιώτες, λαμβάνοντας υπόψη τις ποικίλες πτυχές που επηρεάζουν την ασφάλεια και την ευημερία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ