Αυτές είναι οι υποψηφιότητες στις Περιφέρειες του ΠΑΣΟΚ – Όλα τα ονόματα

Με δικές του υποψηφιότητες κατεβαίνει στον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ – κίνημα Αλλαγής, τουλάχιστον όσον αφορά στις Περιφέρειες, με το σκεπτικό να θέλει τις περιφερειακές παρατάξεις την επομένη των εκλογών να παίζουν ρόλο στην ανασυγκρότηση του κόμματος. Και αυτό, ανεξάρτητα από το κατά πόσον θα στηρίξουν άλλα κόμματα τους ίδιους υποψηφίους, καθότι θεωρείται ότι εκείνοι θα έχουν κατά τεκμήριο ‘πράσινη’ ταυτότητα.

Μεταξύ των ονομάτων που ήδη έχουν ανακοινωθεί, συναντά κανείς τον πολύπειρο Γιάννη Σγουρό, για τον οποίο υπάρχουν μετρήσεις που δείχνουν να σημειώνει άνοδο στα ποσοστά του για την Περιφέρεια Αττικής και τον νυν Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την Κρήτη. Με την Χαριλάου Τρικούπη, δε, να έχει βάλει σκοπό να βάψει ξανά την Κρήτη πράσινη, δεν είναι λίγοι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής όσοι σχολιάζουν αρνητικά την σπουδή της ΝΔ να στηρίξει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως το έκανε πολύ εξόφθαλμα και πως όλοι ξέρουν τίνος κόμματος κεντρικό στέλεχος είναι επί δεκαετίες ο κ.Αρναουτάκης. Από την περασμένη Κυριακή έχει ανακοινωθεί ακόμα η στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη στον Χρήστο Παπαστεργίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη Γεωργία Ζεμπιλιάδου για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στον Στέφανο Ζούμπα για την Περιφέρεια Ηπείρου και στον Νικηφόρο Παπανικόλα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Οι σχετικές διαδικασίες συνεχίστηκαν πυρετωδώς μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, με τη μία μετά την άλλη Περιφέρεια να ‘κλείνει’. Σύντομα, για παράδειγμα, η εκλογική επιτροπή του κόμματος για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές ‘έκλεισε’ στο όνομα του Καθηγητή Φυσιολογίας Ζωικών οργανισμών και Τοξικολογίας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ίδιο έγινε και με την Βάσω Χοχλάκα, για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, δύο υποψηφιότητες τις οποίες ανακοίνωσε η Χαριλάου Τρικούπη μόλις την Πέμπτη.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όμως καταλήγουν ακόμα και στην υποψηφιότητα του γιατρού – μαιευτήρα Δημήτρη Κουτσούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οποία πάντως είχαν νωρίτερα ακουστεί διάφορα ονόματα όπως αυτό της Κατερίνας Ταγαρά, εκλεγμένης βουλευτή στις εκλογές του Μαΐου, που όμως δεν ήθελε να θέσει υποψηφιότητα και του επίσης υποψηφίου βουλευτή του κόμματος Παναγιώτη Αδαμόπουλου. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επικρατέστερα είναι μέχρι στιγμής τα ονόματα του πρώην βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και του υποψηφίου βουλευτή Μαρίνου Σκανδάμη, χωρίς πάντως να υπάρχει σχετική απόφαση.

Δυσκολία φέρεται να αντιμετωπίζει η Χαριλάου Τρικούπη στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ κατάληξη ως αυτή την ώρα δεν υπάρχει ούτε στο θέμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ούτε σε εκείνο της Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...