Αυτές είναι οι έξι προτάσεις Κασσελάκη που είχε στείλει στην Αχτσιόγλου

Να μην εκλέγεται η ηγεσία της δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση, ήταν μία από τις προτάσεις που απέστειλε με mail ο Στέφανος Κασελλάκης στην Έφη Αχτσιόγλου, με ημερομηνία 11 Ιουλίου, όπως ο ίδιος γνωστοποιεί σε νεότερη ανάρτησή του. Επισημαίνει μάλιστα, ότι το email που έστειλε δεν απαντήθηκε από την υποψήφια πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο εν λόγω email αναφέρονται επιγραμματικά μία σειρά από προτάσεις που προορίζονταν για το πρόγραμμά της. Μάλιστα, είναι γραμμένες στα αγγλικά και αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέφανος Κασελλάκης αναφέρει στην αρχή του μηνύματός του «as I promised» -όπως υποσχέθηκα-, γεγονός που πιστοποιεί πως είχε προηγηθεί συζήτηση.

Οι προτάσεις αναφέρονται στην δικαιοσύνη και τον τρόπο διορισμού της ηγεσίας της, την διοίκηση δημόσιων νοσοκομείων και την φορολογία. Μάλιστα, τρεις μέρες αργότερα σε αρθρογραφία του στην αγγλόφωνη έκδοση της «Καθημερινής» ανέπτυσσε τις ίδιες προτάσεις. Στο άρθρο προτείνει επίσης δωρεάν σπίτια για τους καθηγητές δημοσίου των απομακρυσμένων περιοχών.

Ο Στέφανος Κασελλάκης δηλώνει πως δεν έλαβε ποτέ απάντηση από την Έφη Αχτσιόγλου , το οποίο και χαρακτήρισε «δικαίωμά της». Σήμερα υποστηρίζει πως ήθελε το «μαζί», αλλά δεν το βρήκε. Έτσι όπως ο ίδιος δηλώνει, αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μου απάντησε ποτέ-είναι δικαίωμά της-, όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της», ήταν τα ακριβή λόγια με τα οποία άφησε σαφείς αιχμές», λέει χαρακτηριστικά.

Οι ενδιαφέρουσες προτάσεις του Στέφανου Κασελλάκη:

  • Ελάφρυνση του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
  • Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που δημιουργούν ομάδες δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών για εργαζομένους και για εταιρείες που μετεγκαθίστανται εκτός της περιφέρειας της Αθήνας
  • Δραστικές μεταρρυθμίσεις του συστήματος δικαιοσύνης: επιβολή προθεσμίας απόφασης τριών ετών για εμπορικές διαφορές, επιτρέποντας την εξ αποστάσεως εκπροσώπηση δικηγόρου, απαίτηση εκδίκασης όλων των υποθέσεων υπεξαίρεσης δημοσίων κεφαλαίων στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο εντός τριών ετών, όλα αυτά με πλήρη στελέχωση της διοικητικής υποστήριξης
  • Διαχωρισμός της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τον κοινοβουλευτικό διορισμό ή καθιέρωση με άλλο τρόπο ενός πολύ μεγαλύτερου ορίου υπερπλειοψηφίας
  • Επιβολή πλήρους αποκάλυψης για όλα τα δάνεια μελών του Υπουργικού Συμβουλίου: όχι μόνο το ποσό της ονομαστικής αξίας, αλλά όλους τους όρους, αναχρηματοδοτήσεις κ.λπ.
  • Τερματισμός του συστήματος πολιτικά διορισμένων διοικητών νοσοκομείων και αντικατάστασή τους με σύστημα διπλής διαχείρισης μεταξύ ηγεσίας εκλεγμένων από το προσωπικό και εξωτερικούς ειδικευμένους διοικητές νοσοκομείων

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ