Αυτά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

«Το γεγονός ότι είμαστε όλοι εδώ δηλώνει ότι μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Το συνέδριο ανέδειξε πόσο πολύτιμη ήταν η προσφορά της ΝΔ τα τελευταία 50 χρόνια. Είναι το κόμμα που έβαλε την χώρα στην Ευρώπη, κόντρα στην κοινή γνώμη και σε εκείνους που διαδήλωναν με το σύνθημα “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο”», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του την τελευταία ημέρα του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η παράταξή μας κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όταν κινδύνευσε και είναι αυτή που έχει υποσχεθεί να την κάνει πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη», επισήμανε.

«Ζήσαμε τις επιθέσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ζήσαμε το καταστροφικό δημοψήφισμα και μία τετραετία κατά την οποία η Ελλάδα είχε τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη (2015 – 2019)», τόνισε.

«Δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα όσα έγιναν την προηγούμενη δεκαετία», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητες είναι η ανταγωνιστική οικονομία, η αυτοδύναμη άμυνα και η αγροτική πολιτική με προοπτική και προσαρμοστικότητα.

«Έχουμε περιθώρια ως Ελλάδα, ως Ευρώπη για πειραματισμούς;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως δεν επιτρέπεται αποχή ούτε υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και ψήφο διαμαρτυρίας.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται ακόμη, η φωτιά του Μεσανατολικού καίει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου και τα δίκαια αιτήματά της. «Όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη, τόσο πιο ισχυρός είναι ο ελληνισμός στην Ευρώπη, τόσο πιο ισχυρή είναι η Κύπρος. Γιατί Ελλάδα και Κύπρος είναι ένα», επισήμανε.

«Αυξάνουμε τις επενδύσεις, περιορίζουμε την ανεργία στηρίζουμε το εισόδημα με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μειώνουμε την απόσταση από την Ευρώπη όχι μόνο στην οικονομία, με καλύτερη υγεία και παιδεία, με ισχυρή άμυνα, με δημόσια έργα. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε αρωγό την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη. Κάνει αυτό που ξέρει, να ποτίζει τον δημόσιο λόγο με τοξικότητα, δείχνει βασική άγνοια για πράγματα που συμβαίνουν στον τόπο μας. Δεν γίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, όταν το κόμμα του την καταψήφισε ακόμη και στις Ευρωεκλογές», ανέφερε.

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το κόμμα του με χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και τόνισε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διεξαχθεί μία προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα, μία εκστρατεία που θα δημιουργεί ανοσία στην ανοησία και εργαλειοποίηση του πόνου».

«Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα έγινε παράδεισος. Πρώτος ανέλαβα την ευθύνη των πράξεών μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διεξαχθεί μια προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας», συνέχισε, τονίζοντας πως «έχουμε χρέος όλοι να γυρίσουμε την πλάτη στον διχασμό».

«Οι παθογένειες που έχουμε μπροστά μας είναι παθογένειες δεκαετιών. Υπάρχουν απρόοπτα περιστατικά, που μπορούν να θολώσουν τα όσα έχουν γίνει. Ξέρουμε ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να υπονομεύσει τα βήματα που γίνονται, θέλει να βάζει τρικλοποδιές. Αυτό είναι το κόστος. Ούτε επαναπαυόμαστε, ούτε χαμηλώνουμε τον πήχη των προσδοκιών. Σταθήκαμε όρθιοι στις κρίσεις. Ανατάξαμε τη χώρα, στηρίζουμε την οικονομία με μείωση 50 φόρων. Γνωρίζουμε ότι η ακρίβεια πονάει. Αλλά είμαστε πάνω από το πρόβλημα, προσπαθούμε διαρκώς, στηρίζουμε την κοινωνία με μόνιμες αυξήσεις στα εισοδήματα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Παραμένουμε συνεπείς στο πρόγραμμά μας και ενισχύουμε την οικονομία μας. Γνωρίζουμε το πρόβλημα της ακρίβειας, στηρίζουμε τα νοικοκυριά, δίνουμε μία μάχη και θα την κερδίσουμε κι αυτήν», πρόσθεσε.

»Ανακαινίζουμε τα νοσοκομεία, τα εξοπλίζουμε με νέους γιατρούς. Ξέρουμε τα προβλήματα, προσπαθούμε να τα λύσουμε, αλλά δεν δεχόμαστε τον μηδενισμό», ξεκαθάρισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Δίπλα στα κρατικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν και μη κρατικά, ένας αγώνας δεκαετιών, ο οποίος δικαιώθηκε. Την κερδίζουμε αυτή τη μάχη», ανέφερε.

«Δεν αρκεί μόνο η ψηφιακή επανάσταση που έχει επιτευχθεί. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Πρέπει η αξιοκρατία να αντικαταστήσει τη γραφειοκρατία. Προσλάβαμε 27 χιλιάδες καθηγητές και δασκάλους στα σχολεία μας οι οποίοι επιτέλους αξιολογούνται», τόνισε πως «ο επαγγελματισμός θα νικήσει τον ωχαδερφισμό».

«Αυτό το συνέδριο μας έδωσε την ευκαιρία να αναβαπτιστούμε στις ιδρυτικές μας αρχές με τα πόδια στην παράδοση και το βλέμμα στην εξέλιξη», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει τα λόγια «του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την πρώτη διακήρυξη της παράταξης, “επιλέγουμε να συντηρούμε από την παράδοση μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά χρήσιμα. Προχωρούμε με μεγάλα σοβαρά και ασφαλή βήματα σε νέες συνθήκες. Τα αληθινά συμφέροντα του έθνους υπηρετούμε πέρα και πάνω από παραπλανητικές ετικέτες δεξιάς, κέντρου και αριστεράς”».

«Καταφέραμε να γίνουμε η καρδιά ενός πλειοψηφικού ρεύματος», σημείωσε και πρόσθεσε αναφερόμενος στην νίκη της ΝΔ το 2023: «Κάτι είδαν οι πολίτες σε μας. Εμείς είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα όλων των Ελλήνων. Η ΝΔ αποδείχθηκε ο ανθεκτικότερος σχηματισμός της μεταπολίτευσης. Δεν διστάσαμε μπροστά σε μεγάλες αλλαγές. Η αλήθεια είναι δύναμή μας».

«Από το 15ο Συνέδριο μένουν οι θέσεις της ΝΔ για την Ευρώπη του αύριο, μένουν και οι διεκδικήσεις που θα έχει η Αθήνα από τις Βρυξέλλες», επισήμανε.

«Θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης στις ευρωεκλογές του Ιουνίου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ