Αυτά είναι τα 10 κορυφαία αξιοθέατα στην Ελλάδα σύμφωνα με το Tripadvisor

Την 14η θέση παγκοσμίως έλαβε η Ακρόπολη στα βραβεία Travelers’ Choice Best of the Best του Tripadvisor, που αφορούν τα κορυφαία αξιοθέατα παγκοσμίως. Παράλληλα, στην αμιγώς ευρωπαϊκή κατάταξη, το εμβληματικό μνημείο της χώρας μας κατέλαβε την 11η θέση.

Στην πρώτη θέση της αντίστοιχης παγκόσμιας λίστας βρίσκεται η Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Βαρκελώνη. Ακολουθεί το Κολοσσαίο της Ρώμης στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση είναι το Σπίτι της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ. Το Σιντριβάνι του Ντουμπάι καταλαμβάνει την τέταρτη θέση και στην πέμπτη τοποθετείται το Empire State της Νέας Υόρκης.

Όσον αφορά στον ευρωπαϊκό χώρο, τώρα, στην πρώτη θέση βρίσκεται και πάλι η Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Βαρκελώνη, ακολουθούν το Σπίτι της Άννας Φρανκ, το Musée d’ Orsay και ο Πύργος του Άιφελ, ενώ τις επόμενες θέσεις της πρώτης δεκάδας συμπληρώνουν η Fontana di Trevi, η Πλατεία της Ισπανίας, ο Καθεδρικός Ναός στο Μιλάνο και το Κιλμέιναμ Τζέιλ στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και η κατάταξη με τα 10 κορυφαία αξιοθέατα της Ελλάδας, όπου βραβεία Travelers’ Choice Best of the Best, έλαβαν τα εξής:

-Η Ακρόπολη, η οποία κατέλαβε την 1η θέση. Όπως αναφέρουν ενθουσιωδώς οι ταξιδιώτες, δεν είναι απλά ένας αρχαιολογικός χώρος, αλλά ένα πανανθρώπινο μνημείο πολιτισμού.

-Το Μουσείο της Ακρόπολης, στη 2η θέση, το οποίο φιλοξενεί ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και χτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί στον ιερό βράχο.

-Τα Μετέωρα κατέκτησαν την 3η θέση, καθώς προκαλούν στους επισκέπτες πλούσια συναισθήματα για τη φύση, τη μοναδικότητα και την κατάνυξη που αποπνέουν.

-Η Πλάκα, στην 4η θέση, λόγω της ελκυστικότητάς της, παραμένει σταθερά η κατεξοχήν περιοχή διαμονής και διασκέδασης των επισκεπτών από το εξωτερικό.

-Το Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων στην Άνδρο, στην 5η θέση, εντυπωσιάζει τους ταξιδιώτες με την ιστορία των 400 ετών, ενώ τους εισάγει και στον κόσμο του ελαιόλαδου με διαδραστικό τρόπο.

 Λίνδος της Ρόδου, στην 6η θέση, θεωρείται από τους επισκέπτες το στολίδι του νησιού.

-Το Casa Parlante στην Κέρκυρα, είναι ένα «ζωντανό» μουσείο, που μεταφέρει τους ταξιδιώτες σε άλλες εποχές. Γι’ αυτό και κατέλαβε την 7η θέση στα κορυφαία αξιοθέατα της Ελλάδας.

-Το Παλάτι της Κνωσού, στην 8η θέση, αποκαλείται από τους ταξιδιώτες «ένας μύθος που ζωντανεύει» και προσφέρει μία εξαιρετική εμπειρία.

-Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στην 9η θέση, θεωρείται ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, μουσείο στην Ελλάδα.

-Οι Δελφοί συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα, καθώς προκαλούν δέος, τόσο με την ιστορία τους, όσο και με τη φυσική τους θέση.

Σημειώνεται ότι τα βραβεία Best of the Best απονέμονται σε λιγότερο από το 1% των 8 εκατομμυρίων καταχωρίσεων του Tripadvisor, υποδηλώνοντας το υψηλότερο επίπεδο αριστείας στα ταξίδια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ