Αυτά είναι τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν με τον Ηλία Κασιδιάρη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 13 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης στη δίκη της «Χρυσής Αυγής». Έως την ημέρα της καταδίκης του είχε συμπληρώσει ένα χρόνο προφυλάκισης ο οποίος προσμετράται. Αυτό σημαίνει πώς τον Φεβρουάριο του 2024 κατά τον νόμο και αφού έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του, αποφυλακίζεται.

Όπως επισημαίνει και η δικηγόρος του Βάσω Πανταζή δεν του έχει επιβληθεί ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Μετά την αποφυλάκισή του, υπό όρους βέβαια, είναι πολύ πιθανόν να επιδιώξει ή ήδη να έχει σχεδιάσει να αναλάβει και επίσημα την αρχηγία του κόμματος των Σπαρτιατών. Εκτός Βουλής έχει αυτή τη δυνατότητα, αν δεν παραβιάζει τους όρους αποφυλάκισης του.

Δεν θα του επιτραπεί όμως να έχει την οποιαδήποτε επαφή ή σχέση με την Βουλή. Αυτό προβλέπει η περίφημη «Τροπολογία Βορίδη» η οποία ψηφίστηκε εσχάτως και η οποία επισημαίνει πολύ συγκεκριμένα ότι δεν επιτρέπεται να εκλεγεί ή να βρίσκεται στο Κοινοβούλιο πολίτης που έχει καταδικαστεί μέχρι και την τελευταία ημέρα της ποινής του. Τουτέστιν, όσον αφορά τον Ηλία Κασιδιάρη μέχρι να συμπληρωθούν 13 χρόνια και 6 μήνες που αποτελούν το σύνολο της ποινής που του έχει επιβληθεί. Ακούγεται πάντως πως μετά την αποφυλάκιση του, σε 8 μήνες από σήμερα, αναμένεται να αναλάβει κάποιον ρόλο που θα του επιτρέπει να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο. Όπως επί παραδείγματι, τον ρόλο του κομματικού εκπροσώπου.

ΠΗΓΗzougla.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...