Αυξημένο στα 415 ευρώ το δώρο Πάσχα


Tο δώρο Πάσχα φέτος ανέρχεται σε 415 ευρώ, μετά τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ, όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της σε εκπομπή στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι, όσοι εργοδότες δεν καταβάλλουν το δώρο Πάσχα στα 415 ευρώ είναι παράνομοι και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί αυτόματα, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», «όπου βλέπουμε και ελέγχουμε όλες τις μισθοδοσίες».

Όσον αφορά στον κατώτατο μισθό, η κ. Μιχαηλίδου προσέθεσε επίσης τα εξής: «Καταλαβαίνουμε ότι η αύξηση των 50 ευρώ δεν επαρκεί, για να καλύψει τις ανάγκες μίας οικογένειας, πόσω μάλλον εκείνες των ευάλωτων νοικοκυριών. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πρέπει, όμως, να κοιτάξουμε πού βρισκόμαστε και βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, όπου η αύξηση στο κατά κεφαλήν εισόδημά μας είναι διπλάσια από την αύξηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επιπλέον, από το 2019 μέχρι σήμερα, η αύξηση του πληθωρισμού σε σχέση με την αύξηση τόσο του κατώτατου, όσο και του μέσου μισθού, είναι αρκετά χαμηλότερη.

Διαβαστε εδω: Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται και πώς υπολογίζεται

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, οι εργοδότες ήθελαν πολύ χαμηλότερη από αυτή που δώσαμε. Οι εργοδότες ήθελαν η αύξηση να κυμαίνεται από 3% έως 4%. Εμείς προχωρήσαμε σε αύξηση κατά 6,4%, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πόσο μπορεί να αντέξει η οικονομία, αλλά, ταυτόχρονα, ενισχύσαμε και τα νοικοκυριά. Τηρήσαμε, δηλαδή, μία ισορροπία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ