Απόλυτη επιβεβαίωση της κοροϊδίας και της προσπάθειας εξαπάτησης του λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ η συνέντευξη Τσίπρα στον Θεοδωράκη

Απόλυτη επιβεβαίωση της κοροϊδίας και της προσπάθειας εξαπάτησης του λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον πρώην επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Μία συνέντευξη που έγινε σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, θυμίζοντας εκείνο του 2015, που τα δύο κόμματα μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ ψήφισαν το 3ο και χειρότερο μνημόνιο, οι αντιλαϊκοί νόμοι του οποίου τσακίζουν ακόμα και σήμερα – και θα τσακίζουν για πολλά χρόνια ακόμα – τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

* * *

Ξεχωρίσαμε λοιπόν τα εξής:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το καλύτερο «πλυντήριο» των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, «τις αμαρτίες των οποίων ήρθε τελικά να τις ξεπληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ» όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας. Στη συνέχεια ομολόγησε ευθαρσώς το αυτονόητο: «Πήραμε εμείς αυτό το βαρύ πολιτικό κόστος, να “ξεπλύνουμε τα άπλυτα” των προηγούμενων κυβερνήσεων». Και μάλιστα δήλωσε …περήφανος γι’ αυτό: «Νομίζω ότι δεν κάναμε λάθος». Η πολιτική δηλαδή των προηγούμενων, που πρώτα «ξέπλυνε» και μετά κλιμάκωσε, μόνο «λάθος» δεν ήταν. Κι ας προσπαθεί εκ των υστέρων να πείσει ότι του «επιβλήθηκε» από τους «θεσμούς».

– «Ολες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις έγιναν επί των ημερών μας», καυχήθηκε ο Τσίπρας και εγγυήθηκε ότι μπορεί να εξασφαλίσει το εξής: «Να δούμε πώς θα κάνουμε συμμέτοχους τους πολίτες και την κοινωνία σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα έχουν την κοινωνική αποδοχή και την κοινωνική συναίνεση». Παρατήρηση πρώτη: Εχουμε μπερδευτεί. Από τη μια εκθειάζουν τη διακυβέρνησή τους, από την άλλη λένε ότι δεν εφάρμοσαν το πρόγραμμά τους αλλά μια πολιτική που δεν πίστευαν. Τελικά τι συμβαίνει; Παρατήρηση δεύτερη: Τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τις γνώρισε ο λαός και από την καλή και από την ανάποδη. Τις αναγνωρίζουν άλλωστε τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, η αστική τάξη και οι διεθνείς σύμμαχοί της. Παρατήρηση τρίτη: Τώρα, μαθημένος από την πρώτη θητεία του, ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι θα είναι ακόμα πιο χρήσιμος, ακόμα πιο αποτελεσματικός. Και προβάλλει ως μεγάλο «ατού» την ικανότητά του να ενσωματώνει εργατικό – λαϊκό κόσμο στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Μαθημένη η σοσιαλδημοκρατία στη βρώμικη δουλειά…

– Την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ θα την ξανάκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ακριβώς την έκανε και το 2017… Είπε ο Τσίπρας: «Να έρθει και ο ιδιώτης να πάρει μέρος του έργου, του μεταφορικού. Αλλά οφείλουμε να δούμε ότι οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες εμείς παίρναμε αυτές τις αποφάσεις ήταν εκβιαστικές». Λες και δεν ήταν ο ίδιος ο Τσίπρας και ο υπουργός του ο Βαρουφάκης που έλεγαν μόνοι τους τότε – χωρίς κανέναν εκβιασμό, και μάλιστα σε κάποιες συνεντεύξεις ο δεύτερος και πριν το 3ο μνημόνιο – ότι θα έδιναν τον ΟΣΕ ακόμα και τζάμπα! Τέτοιος «εκβιασμός».

– Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τους 104 νεκρούς, ξανακούσαμε ότι έφταιγε …το φυσικό φαινόμενο. Ζήτησε μάλιστα προκλητικά να μη γίνονται συγκρίσεις με τα Τέμπη και τους 57 νεκρούς… Ιδιο είναι όμως το κράτος που αφήνει απροστάτευτους τους κατοίκους από τη λαίλαπα της φωτιάς, ίδιο κι αυτό που υπολογίζει με όρους «κόστους – οφέλους» τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, «τρέχοντας» τον σχεδιασμό της «απελευθέρωσης» για τα κέρδη. Αυτό το κράτος υπηρετούν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Θύμα και στη μία και στην άλλη περίπτωση είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός.

– «Αν υπήρχε η δυνατότητα εδώ να έχεις – ας πούμε – ξέχωρα από το κράτος πανεπιστήμια τύπου Χάρβαρντ, εγώ είμαι έτοιμος να το συζητήσω», ήταν το κερασάκι στην αντιλαϊκή τούρτα που ο Αλέξης Τσίπρας έστησε παρεΐτσα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, σε μια συνέντευξη που αν τη βρείτε κάπου ολόκληρη πρέπει να τη διαβάσετε. Ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως ανοίγουν προεκλογικά ζήτημα αναθεώρησης του άρθρου 16 και με κάθε αφορμή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος και τα στελέχη του δηλώνουν έτοιμοι να το συζητήσουν, γαρνίροντας από τώρα την άθλια μεθόδευση με αποπροσανατολιστικά «ναι μεν αλλά».

* * *

Οι φύλακες όμως έχουν γνώση και πείρα. Αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι σήμερα γνωρίζουν καλύτερα, «δεύτερη ευκαιρία» στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής ζητάνε. Στα χειρότερα που ετοιμάζουν για μετά τις εκλογές, διαφημίζοντας από τώρα μάλιστα τη συναίνεσή τους στα πιο σημαντικά, το συμφέρον του λαού μία μόνο ψήφος μπορεί να το εκφράσει: Η ψήφος στο ΚΚΕ!

Κ. Πασ. (αναδημοσίευση από την στήλη «Αποκαλυπτικά» του «Ριζοσπάστη»)

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ