Αποκαλύψεις για την έκρηξη στον Πειραιά: Το κτίριο είχε γίνει στόχος και το 2020

Αποκαλύψεις για την έκρηξη στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο είχε γίνει ξανά στόχος και 3.5 χρόνια πριν, το 2020.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2020, είχε σημειώθει έκρηξη στο κτίριο το οποίο έγινε στόχος τα ξημερώματα στον Πειραιά.

Τότε την υπόθεση είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ενώ είχαν προκληθεί υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, το 2020, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στο κτίριο στεγάζονται ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστικά και δικηγορικά γραφεία και καταστήματα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, όσον αφορά τη σημερινή έκρηξη, περίπου στη 01.20 άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στη είσοδο κτιρίου στην οδό Φίλωνος.

Οι δράστες φαίνεται να χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, που πιθανότατα πυροδοτήθηκε από βραδύκαυστο φυτίλι με τον εκρηκτικό μηχανισμό να πιστεύεται ότι είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό δοχείο.

Αμέσως προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη που έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές τόσο στην πολυκατοικία που στεγάζονται εταιρείες όσο και στα διπλανά καταστήματα.

Λόγω του συμβάντος η οδός Φίλωνος αποκλείστηκε από την Αστυνομία και παραμένει ακόμα κλειστή.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που μετέβη στο σημείο εντόπισε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, καθώς και βραδύκαυστο φιτίλι και κοινό πυροκροτητή. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας με διάμετρο 67 εκατοστών και βάθος 45 εκατοστών.

Ανδρες της Ασφάλειας ξεκίνησαν τη συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας, καθώς και καταθέσεων από πολίτες στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες, αλλά και τον «στόχο» της επίθεσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ