Αποκάλυψη τώρα: Το βρόμικο σχέδιο Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου με τη σύμπραξη της Διαπλοκής – Το άγνωστο παρασκήνιο με τον Αλέξη Τσίπρα που δεν θα διαβάσετε πουθενά

Periodista

Η διπλή εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην έξοδο. Ο Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε και ξεκίνησε η μάχη της διαδοχής.

Η Έφη Αχτσιόγλου ήταν έτοιμη από καιρό (ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2021) να εισέλθει στην κούρσα της διαδοχής. Δίπλα της στοιχήθηκαν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και όλοι εκείνοι οι οποίοι είχαν υπονομεύσει τον Αλέξη Τσίπρα. Ο στόχος της υπονόμευσης ήταν σαφής: Να ανοίξει σύντομα ο δρόμος στην Έφη Αχτσιόγλου ώστε να ηγηθεί την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το σημείο υπήρξε σύγκλισή ετερόκλητων δυνάμεων: Της διαπλοκής που θέλει έναν ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμωμένο και με μικρότερη εκλογική επιρροή από το ΠΑΣΟΚ και κάποιων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που με το πρόσχημα της ιδεολογικής καθαρότητας θέλουν ένα “μαγαζάκι” ελεγχόμενο στο οποίο θα βολεύονται συγγενείς και φίλοι.

Φυσικά αν ρωτήσει κάποιος τον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιον θέλει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντίπαλο, εκείνος θα απαντήσει με σιγουριά: ΈΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ. Και είναι λογικό καθώς γνωρίζει ότι η Έφη Αχτσιόγλου όχι μόνο είναι αδύνατον να τον νικήσει, αλλά είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει ακόμη και τον Νίκο Ανδρουλάκη στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλα πήγαιναν καλά. Οι άλλες υποψηφιότητες (Παππάς, Τζουμάκας, Τσακαλώτος) ήταν θεωρητικά αδύναμες. Η αδιαφορία για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν διάχυτη. Στο συλλογικό ασυνείδητο είχε εντυπωθεί η βεβαιότητα ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα κέρδιζε τις εκλογές. Η συμμετοχή θα ήταν μικρή και αυτό θα βόλευε την Αχτσιόγλου καθώς θα ψήφιζαν μέλη ΚΥΡΙΩΣ του κομματικού μηχανισμού που σήμερα ελέγχει απόλυτα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο Τζανακόπουλος και η παρέα του είχαν τέτοια αλαζονική έπαρση ώστε χαρακτήριζαν τον κόσμο που προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ “σκουπίδια”.

Όμως, υπάρχει και μια ακόμη πιο σκοτεινή πλευρά του σχεδίου. Η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου απευθύνονται στην ίδια δεξαμενή, η οποία ΔΕΝ αντιστοιχεί στην κοινωνία, αντιστοιχεί, όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ του 3%.

Η χαμηλή συμμετοχή θα ευνοούσε αυτούς τους δύο υποψηφίους. Εξάλλου, μετά τον Αλέξη Τσίπρα, ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντιστοιχήθηκε ποτέ στον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε “Εμείς Τσίπρα, ψηφίζαμε και όχι ΣΥΡΙΖΑ”. Απογοητευμένος αυτός ο κόσμος παραμέρισε μαζί με τον ηγέτη του. Το κομματικό ιερατείο της ήττας και της υποταγής στον Μητσοτάκη, θεώρησε βέβαιη τη νίκη του. Θεώρησε ότι ξέμπλεξε τον Τσίπρα και ταυτόχρονα του άνοιξε η όρεξη για να τελειώσει με οτιδήποτε άλλο αντιστοιχεί στον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε τι έκαναν: Με την υποψηφιότητα Τσακαλώτου μεθόδευσαν την πρόκριση του διδύμου Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου στον δεύτερο γύρο, σε περίπτωση που η Έφη της Διαπλοκής δεν κέρδιζε από τον πρώτο. Έτσι θα “τελείωναν” τους προεδρικούς.

Με αυτό το άλλοθι και με το εσωκομματικό τοπίο εκκαθαρισμένο, η νέα ηγεσία υπό την Έφη Αχτσιόγλου, θα προχωρούσε πιθανότατα στη διαγραφή του Παύλου Πολάκη και άλλων αξιόλογων προσώπων που είχαν κάνει πραγματική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη. Όσοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ δεν θα δήλωναν υποταγή στη νέα ηγεσία θα οδηγούνταν εκτός. Ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας θα εξοστρακίζονταν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν ξανά ένα χρήσιμο κομματίδιο στην υπηρεσία της διαπλοκής, των δομημένων συμφερόντων και του Μητσοτάκη.

Η διαπλοκή αμέσως έπιασε δουλειά: Οι δημοσκοπήσεις έβγαλαν γρήγορα πρώτη την Αχτσιόγλου και δεύτερο τον Τσακαλώτο. Και κάπου εκεί, τέλη Αυγούστου εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, στον οποίο επιτίθενται με σφοδρότητα τόσο η Διαπλοκή, όσο και τα πολιτικά απολιθώματα του ΣΥΡΙΖΑ του 3%.

Και ο Τσίπρας;

Όποιος διαβάζει συστηματικά PERIODISTA.GR, θα θυμάται ότι από το 2021 και μέχρι τις εκλογές του 2023 είχαμε προειδοποιήσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε συντριβή. Είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές τον Αλέξη Τσίπρα για τα φίδια που είχε στον κόρφο του και τα οποία δεν δούλευαν για να γίνει εκείνος πρωθυπουργός, αλλά για να γίνει η Έφη Αχτσιόγλου η επόμενη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχαμε αποκαλύψει ΑΠΟ ΤΟ 2021 ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με το περιβάλλον του απεργαζόταν σενάρια προώθησης της Έφης Αχτσιόγλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση συντριβής. Τον είχαν πείσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και οι φυτευτοί του στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι ίδιοι που τον έπεισαν να ακολουθήσει την καταστροφική στρατηγική που οδήγησε στην συντριβή. Είναι εκείνοι που τον πίεσαν να παραιτηθεί από την ηγεσία. Μας λένε ότι στο παρασκήνιο της παραίτησης εκτυλίχθηκαν σκηνές μπούλινγκ.

Ο Τσίπρας παραιτήθηκε και στη συνέχεια αντιλήφθηκε το λάθος.

Και το λάθος είναι ένα: Έφη Αχτσιόγλου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ