Αποκάλυψη ΤΩΡΑ: Ο διπρόσωπος Νίκος Ανδρουλάκης συνομιλεί μυστικά με το επιτελείο Κασσελάκη και την ίδια ώρα κάνει deal με τους αποστάτες

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

“Αυτός είναι ο Νίκος”, λένε όσοι γνωρίζουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τι εννοούν; Ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εκείνος που θα μοιράσει αντικρουόμενα ρεπορτάζ σε μεγάλα ΜΜΕ για να ζυγίσει την κατάσταση και εκείνος που, ως εθισμένος στην διπλοπροσωπία που χαρακτηρίζει πολλούς πολιτικούς από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, μπορεί να παίζει σε διπλό ταμπλό.

Λοιπόν, αναγνώστριες και αναγνώστες μου, συντρόφισσες και σύντροφοι.

Θα σας κάνω μία συνταρακτική αποκάλυψη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά το κακό αποτέλεσμα που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, είναι ζορισμένος. Εξάλλου στην κάλπη ηττήθηκε ο υποτιθέμενος μηχανισμός του. Φανταστείτε ότι στον Ζαγοράκη κληροδότησε τον μηχανισμό που είχε εγκαταλείψει η Εύα Καϊλή και εκείνος δεν εξελέγη, ενώ ο δικός του άνθρωπος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος τερμάτισε 7ος. Αληθινή τραγωδία. Συντριβή. Ο ίδιος ο Ανδρουλάκης είχε θέσει ως στόχο τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, ανοιχτά, και τελικά το ΠΑΣΟΚ βγήκε τρίτο, παρά τα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Κατόπιν των παραπάνω εξελίξεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, που θυμίζει Μαυρογιαλούρο πολιτικάντη περασμένων δεκαετιών, άρχισε να καταστρώνει το σχέδιο της διάσωσής του. Εδώ και καιρό ξεκίνησε το φλερτ με τους αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκρότησαν το πολιτικό μόρφωμα της Νέας Αριστεράς. Στόχος να τους εντάξει στην κοινοβουλευτική του ομάδα και δια αυτής της οδού να καταστήσει το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση και να ενισχύσει τη θέση του στους εσωτερικούς συσχετισμούς. Βέβαια οι αποστάτες ήδη παίζουν με τον Αλέξη Τσίπρα με ορίζοντα τη δημιουργία πολιτικού, ενιαίου, φορέα της Κεντοαριστεράς, υπό την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Οι αποστάτες είναι πρώτοι στις συνεννοήσεις αρκεί να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον, αφού στην κάλπη ο ελληνικός λαός τους αποδοκίμασε και αποδείχτηκε ότι δεν έχουν κανένα έρεισμα στην κοινωνία. Παρόμοιες συμπεριφορές θα συναντήσει κανείς στα “καπάκια” που έκαναν οι κλέφτες και οι αρματολοί επί Οθωμανικής κατάκτησης και στην Επανάσταση του 1821.

Τα παραπάνω είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι ο πανικόβλητος Ανδρουλάκης έχει ξεκινήσει ήδη συνεννοήσεις με το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο φέρεται να έπεισε για την ανάγκη παρασκηνιακής συμπόρευσης με την ακόλουθη επιχειρηματολογία: “Συγκεκριμένα συμφέροντα απεργάζονται σενάρια αποκαθήλωσης του Κασσελάκη και του Ανδρουλάκη και διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να συγκροτηθεί ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς με Τσίπρα, Νέα Αριστερά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη που σήμερα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ και διαπραγματεύονται το πολιτικό τους αύριο και άλλους, σκόρπιους, ΠΑΣΟΚόκους”. Με λίγα λόγια ο Νίκος Ανδρουλάκης κινδυνολογεί θέτοντας ζήτημα πολιτικής επιβίωσης τόσο του ιδίου, όσο και του Στέφανου Κασσελάκη. Το χειρότερο είναι ότι στην Κουμουνδούρου βρίσκει ευήκοα ώτα από φοβικούς συνεργάτες του Κασσελάκη, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να μιλά από θέση ισχύος.

Την ίδια ώρα, πουλάκια που κελαηδούν χαρούμενα με πληροφορούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κλείσει ήδη το deal με τους αποστάτες για προσχώρηση στο ΠΑΣΟΚ αν χρειαστεί. Είναι κάτι σαν προσύμφωνο, ώστε να είναι και οι δύο πλευρές σίγουρες ότι δεν θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη την επόμενη των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων ημέρα.

Αλήθεια, τι λέει η πλευρά Κασσελάκη για αυτό; Έχει ενδιαφέρον…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ