Αποκάλυψη: Το Plan B αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταφέρει να ηγηθεί του ενιαίου φορέα που στήνει η διαπλοκή

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Εδώ, στη στήλη και στο PERIODISTA.GR, έχετε διαβάσει τις αποκαλύψεις για τα σενάρια που απεργάζονται κύκλοι της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας για τη δημιουργία ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, για τον οποίο ο σχεδιασμός αναφέρει ότι θα ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρά τις διαψεύσεις στο παρασκήνιο, οι ασυγκράτητοι πολέμιοι του Στέφανου Κασσελάκη, όπως για παράδειγμα η Όλγα Γεροβασίλη, έχουν φροντίσει να καταστήσουν δηλωτικό ότι εργάζονται για μία “μεγάλη Κεντροαριστερά” με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα. Ένα πρώτο στάδιο για την ολοκλήρωση του τελικού σχεδίου είναι η υπονόμευση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και η αποκαθήλωση ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίος, όμως, απολαμβάνει της συντριπτικής στήριξης από τη βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας
Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας

Ο σχεδιασμός κέντρων της διαπλοκής περιλαμβάνει την ρευστοποίηση και τελική διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, την εκλογή του Χάρη Δούκα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την δρομολόγηση των εξελίξεων, με την απαραίτητη πίεση που θα ασκηθεί από τα ΜΜΕ και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, προς την κατεύθυνση της συγκρότησης ενιαίου πολιτικού σχήματος, το οποίο δήθεν θα αποτελεί το αντίπαλον δέος προς το σύστημα Μητσοτάκη, ενώ στην πραγματικότητα θα αποτελεί την “δεύτερη βάρκα” στην οποία θα πατήσουν τα δομημένα συμφέροντα.

Πάντοτε, όμως, υπάρχει το ενδεχόμενο να ανατραπεί ακόμη και ο καλύτερος σχεδιασμός. Ο μέγας θεωρητικός του πολέμου, Κλαούζεβιτς, είχε επισημάνει ότι το καλύτερο σχέδιο μπορεί να ανατραπεί την ώρα της μάχης. Επομένως, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο και η διαπλοκή δεν μπορεί να δώσει εξασφαλίσεις της τάξεως του 100% στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιθυμεί να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εξάλλου, δημοσκόποι και αναλυτές, επισημαίνουν στο παρασκήνιο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το απόλυτο φαβορί, ώστε να επικρατήσει στη μάχη για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ και τότε θα απομείνει να δούμε πως θα κινηθούν οι πραξικοπηματίες. Αν στο ΠΑΣΟΚ κερδίσει τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, που είναι και το πλέον πιθανό σενάριο, τότε οι 87 και οι λοιποί πραξικοπηματίες θα παραμείνουν κομματικά και πολιτικά άστεγοι, μιας και ακόμη και οι πόρτες του ΠΑΣΟΚ θα είναι κλειστές. Κανείς δεν θα τους ήθελε στα πόδια του. Είναι τοξικοί και κουβαλούν τις παθογένειες του αριστεροχωρίου, που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ που τον οδήγησαν. Οι δε ΠΑΣΟΚογενείς των πραξικοπηματιών είναι εντελώς αναξιόπιστοι. Τι θα κάνουν λοιπόν; Εναλλακτικό σενάριο που εξετάζουν είναι να δημιουργήσουν δικό τους πολιτικό φορέα, έναν ακόμη, μετά το μόρφωμα των αποστατών που συγκρότησαν την Νέα Αριστερά. Σε αυτό το θνησιγενές εγχείρημα ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα δεχτεί να αναλάβει την ηγεσία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση

Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα: Τι θα κάνει σε αυτήν την περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας; Πως θα κινηθεί;

Καλά πληροφορημένοι κύκλοι αναφέρουν πως θα επιθυμούσε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εξάλλου έχει συνθηκολογήσει στο παρασκήνιο με όλους τους θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να βάλουν βέτο σε μία τέτοια προοπτική. Εκτός αυτού, η σχέσεις του με τα συστήματα εκείνα του ξενικού παράγοντα που τον έχουν στηρίξει και των οποίων έχει προωθήσει με συνέπεια τα συμφέροντα, είναι σταθερές και ο ίδιος, λένε, πως θα ικανοποιήσει μία μοναδική φιλοδοξία: Εκτός από πρωθυπουργός της Πρώτης Φοράς Αριστεράς να γίνει και ο πρώτος Αριστερός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...