Αποκάλυψη-βόμβα για τα σχέδια Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο άτυπος αρχηγός των Σπαρτιατών που πρόσφατα παραιτήθηκε από τον δήμο Αθηναίων, Ηλίας Κασιδιάρης, σκέφτονται να επιχειρήσουν την εκλογική τους επάνοδο.

Αρχικά θα προσπαθήσουν την αποφυλάκιση τους από τη φυλακή εκμεταλλευόμενοι την διάταξη του Ποινικού Κώδικα για τα 3/5 της ποινής. Με πολλές αμφιβολίες για το πόσο αυτό θα γίνει δεκτό, η πρόθεση τους είναι να εκμεταλλευτούν τον θόρυβο και να παρουσιάσουν εκλογικό σχήμα για τις ευρωεκλογές.

Ακόμα και αν αυτά τα σχήματα, κάτι που είναι πολύ πιθανό έως δεδομένο, απορριφθούν από τον Άρειο Πάγο λόγω της ύπαρξης των σχετικών τροπολογιών, ο αντικειμενικός σκοπός τους θα είναι η συσπείρωση των οπαδών τους.

Ο κίνδυνος για τους έγκλειστους του Δομοκού, είναι η εξαφάνιση τους από την δημοσιότητα και η μετακίνηση των οπαδών τους σε «γειτονικά» πολιτικά σχήματα, όπως π.χ. το Εθνικό Μέτωπο που εμφανίζει ιδιαίτερη ακροδεξιά κινητικότητα τον τελευταίο καιρό.

Εδώ όμως έρχεται το παράβολο των 20.000 ευρώ για τη συμμετοχή στις εκλογές του Ιουνίου. Ένα παράβολο που δεν επιστρέφεται σε περίπτωση απόρριψης της συμμετοχής ενός κόμματος από τον Άρειο Πάγο.

Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι το κατά πόσο large χρηματικά θα είναι οι Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης ώστε να εκτεθούν σε νομική απόρριψη των πολιτικών σχημάτων τους ή παρένθετων αυτών και την ίδια στιγμή να χάσουν και το εικοσάρικο του παραβόλου.

Στην περίπτωση που δεν αποδειχθούν.. γαλαντόμοι, ενδεχομένως, να επιζητήσουν την διαπραγμάτευση της όποιας πολιτικής προίκας τους με άλλους, κοντινούς, σχηματισμούς. Σε κάθε περίπτωση, οι ανακατατάξεις, οι μεταλλάξεις και οι προσδοκίες στην ακροδεξιά, καλά κρατούν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας