Ένοχος ο Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση – Το απίστευτο ποσό που πρέπει να καταβάλει

Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της δημοσιογράφου Τζιν Κάρολ, κρίθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καλείται να καταβάλει αποζημίωση «μαμούθ» συνολικού ύψους 83,3 εκατ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, η 80χρονη Κάρολ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι αμαύρωσε το όνομά της αρνούμενος το 2019 ότι την είχε βιάσει πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την απόφαση «γελοία» και αποκάλυψε ότι θα ασκήσει έφεση.

«Είναι εντελώς γελοία», σχολίασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας για ακόμη μια φορά τις δικαστικές αρχές για «κυνήγι μαγισσών».

Υπενθυμίζεται πως, τον περασμένο Μάιο, άλλο δικαστήριο είχε επιδικάσει αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρώην αρθρογράφο του περιοδικού Elle, κρίνοντας ότι ο Τραμπ της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα σε ένα πολυκατάστημα της αλυσίδας Bergdorf Goodman και την συκοφάντησε το 2022, όταν αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Η Κάρολ ζητούσε τώρα πρόσθετη αποζημίωση ύψους τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν, ο οποίος προΐστατο της διαδικασίας, είχε ήδη αποφανθεί ότι ο Τραμπ δυσφήμισε την Κάρολ το 2019 και ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στα δοκιμαστήρια του πολυκαταστήματος, τη δεκαετία του 1990.

Η δίκη αυτή αφορούσε σε όσα είπε ο Τραμπ τον Ιούνιο του 2019, όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Είχε πει τότε ότι δεν γνώριζε την Κάρολ και ότι εκείνη τον αποκαλούσε βιαστή για να προωθήσει το απομνημονεύματά της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ