Αποκάλυψη-βόμβα από Ζαχάροβα: Νατοϊκό κέντρο κυβερνοεπιθέσεων δημιουργείται στην Αλβανία

Η Ρωσία αντέδρασε στη δημιουργία αλβανικού Κέντρου Καινοτομίας, Ασφάλειας και Άμυνας που εγκαινιάστηκε χθες, μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατηγορώντας το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι επεκτείνουν τα κέντρα του κυβερνοχώρου με στόχο επιθέσεις κατά της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι στα εγκαίνια αυτού του κέντρου συμμετείχε και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε στα κοινωνικά δίκτυα ότι πρόκειται για ένα κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης. Πρόσθεσε επίσης ότι ο εκσυγχρονισμός του αλβανικού στρατού δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όχι μόνο στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, αλλά και στη λειτουργία του εκσυγχρονισμού της διακυβέρνησης και της υποστήριξης του ιδιωτικού τομέα.

«Αυτό το κέντρο εντάσσεται στη Στρατιωτική Μονάδα Κυβερνοασφάλειας, ένα άλλο σημαντικό έργο για την άμυνα στον ψηφιακό κόσμο, με βασικό ρόλο στην καταπολέμηση των απειλών στον κυβερνοχώρο και στην προστασία των συστημάτων πληροφοριών μας, που δημιουργήθηκε χάρη στην υποστήριξη των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ράμα την Τετάρτη στην τελετή των εγκαινίων.

Η αντίδραση της Ρωσίας ήταν άμεση. Η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι κέντρο παραπληροφόρησης δημιουργήθηκε στην Αλβανία με σκοπό τη δημιουργία αρνητικής εικόνας στη Ρωσία.

Η Ζαχάροβα προειδοποίησε ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια άλλη πηγή υβριδικών απειλών στα Βαλκάνια, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή με μεγάλα πολιτικά προβλήματα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να επινοεί μια δικαιολογία για να απειλήσει την Αλβανία. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια διάσκεψης στη Μόσχα, κατηγόρησε το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι επεκτείνουν τα κέντρα του κυβερνοχώρου με στόχο επιθέσεις κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με αυτήν, ένα παρόμοιο κέντρο ιδρύθηκε το 2017 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, το οποίο το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό ισχυρίζεται ότι λειτουργεί σε στρατιωτικό, πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, πληροφοριακό, ιατρικό και άλλους τομείς για να βλάψει τη θετική εικόνα της Ρωσίας. Η Ζαχάροβα κατηγόρησε περαιτέρω το ΝΑΤΟ για επικίνδυνους στρατιωτικούς ελιγμούς.

«Αυτή τη στιγμή, στις σχέσεις με τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει στη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου. Στα δογματικά της έγγραφα, η χώρα ανακηρύσσεται, παραθέτω, «η μεγαλύτερη άμεση απειλή». Υπάρχει ενεργός συσσώρευση στρατευμάτων στην ανατολική κατεύθυνση. Πρωτοφανείς στρατιωτικές ασκήσεις. Ετοιμάζονται για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και δεν το κρύβουν καν », πρόσθεσε. Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει θέση στον νέο πολυπολικό κόσμο και παραμένει στην οπτική της Ρωσίας, γράφει η αλβανική 360grade.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ