«Απαράδεκτη εκτροπή»: Κόλαφος από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο

Η τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιώτα Πούλου, εκφράζει σφοδρή αντίδραση απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΥΠΕΣ για την πρόσφατη τροπολογία που αφορά την επέκταση της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές, χαρακτηρίζοντάς την ως «απαράδεκτη εκτροπή» και «φθηνό τέχνασμα».

Πούλου αναφέρει ότι η τροπολογία της υπουργού Νίκης Κεραμέως αποτελεί μια προσπάθεια της Ν.Δ. να επιβάλλει την άποψή της στο πολιτικό σύστημα, ενώ επικρίνει τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για την εισαγωγή της τροπολογίας ως αντιδημοκρατική και αντίθετη στις αρχές συναίνεσης.

Η ίδια υπογραμμίζει την ανάγκη για ευρεία συναίνεση (αυξημένη πλειοψηφία 200 ψήφων) σε τέτοιου είδους αλλαγές, διότι αφορούν σημαντικές αλλαγές στο εκλογικό πλαίσιο, με πολλές επιπτώσεις στις εκλογικές διαδικασίες.

Τέλος, Γιώτα Πούλου αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με υπεύθυνη στάση έχει συνεισφέρει στην επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο με προτάσεις και τροπολογίες, και ότι δεν θα επιτρέψει την προπαγάνδα και τις μεθοδεύσεις της Ν.Δ. να επικρατήσουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ